Ο πρώτος πλανήτης σε τροχιά δύο Ήλιων

Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι αστρονόμοι εντοπίζοντας τον πρώτο πλανήτη που κινείται γύρω από δύο Ήλιους, κάτι που θυμίζει σε κάποιους τον πλανήτη Tattoine από τον «Πόλεμο των Άστρων».
Η διαφορά είναι ότι εκείνος ήταν εξαιρετικά καυτός ενώ ο νέος πλανήτης, με το όνομα Kepler-16b, είναι παγωμένος, στο μέγεθος του Δία και περίπου 200 έτη φωτός μακρυά.

Αμερικανοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας παρατηρήσεις από το διαστημόπλοιο Kepler της NASA, εντόπισαν τον μακρινό πλανήτη ο οποίος κάθε απόγευμα απολαμβάνει ένα διπλό ηλιοβασίλεμα.

Ο Allan Boss, του Carnegie University, δήλωσε ότι πρόκειται για μία συναρπαστική ανακάλυψη που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η επιστημονική φαντασία μπορεί να μετατρέπεται σε πραγματικότητα. 

Τα διπλά άστρα, δύο ήλιοι δηλαδή που γυρίζουν ο ένας γύρω από τον άλλο είχαν παρατηρηθεί και στο παρελθόν κάνοντας τους επιστήμονες να εικάζουν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν και πλανήτες που περιφέρονται γύρω από δύο ήλιους. Είναι η πρώτη φορά όμως που επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. 

Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0