Η Αμέρικαν Κάρπετς Ε.Π.Ε. και ο Δήμαρχος Ιθάκης

Από τη στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, αρκετά τοπικά μέσα αναφέρθηκαν στην εταιρεία Αμέρικαν Κάρπετς Ε.Π.Ε. γράφοντας ότι ανήκει στον νυν Δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό.

Με σημερινό της άρθρο, η ιστοσελίδα «Penelope of Ithaca» αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για την εταιρική σύνθεση της Αμέρικαν Κάρπετς Ε.Π.Ε. η οποία όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει λυθεί από το 1995.

Πρόκειται για εταιρεία με αντικείμενο «εισαγωγές – εξαγωγές, αντιπροσώπευση οίκων εξωτερικού και εσωτερικού, χονδρική και λιανική εμπορία μοκετών και συναφών ειδών» που συνέστησε ο νυν Δήμαρχος Ιθάκης, το 1991, με έναν άλλο επιχειρηματία κάτοικο Εκάλης. Στη συνέχεια, το 1992, η εταιρική σύνθεση άλλαξε. Ο συνέταιρος του Γιάννη Κασσιανού αποχώρησε, ενώ προστέθηκαν 2 νέα μέλη στην εταιρική σύνθεση. Το ένα από τα δύο νέα μέλη ανέλαβε και διαχειριστής της εταιρείας.

Στις 7 Ιούνη του 1995 όμως, η εταιρεία λύθηκε, αφήνοντας βέβαια και σεβαστό χρέος προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 4.7 εκ. ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει στο ποσό των 9.5 εκ. ευρώ.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ κάνοντας κλικ εδώ