Απεργούν τα ταξί σήμερα

24ωρη προειδοποιητική απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, οι ιδιοκτήτες ταξί. Η απεργία άρχισε στις 5 τα ξημερώματα και θα λήξει στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Για σήμερα επίσης έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση του κλάδου για να συζητηθούν οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις διατάξεις του νομοσχεδίου και να ληφθούν αποφάσεις.

Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων

Αθήνα 7-9-2011

Ο κ. Ραγκούσης αποφάσισε την εδώ και τώρα κατεδάφιση του κλάδου των ταξί και την άμεση εκποίηση των υλικών στα μεγάλα συμφέροντα. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο άκουσαν ατάραχοι το τερατούργημα που δημιούργησαν για λογαριασμό του Ραγκούση οι μεγαλοεπιχειρηματίες, χωρίς τη στοιχειώδη έστω ένσταση.
Θεωρούμε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για 70.000 οικογένειες. Δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να αφήνει περιθώριο διαλόγου ή συνεργασίας με την κυβέρνηση παρόλο που εμείς και προτάσεις καταθέσαμε-από τις 13/7/2011-και ανοικτοί στο διάλογο ήμασταν.
Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να μείνουμε απλοί παρατηρητές των εξελίξεων. Σηκώνουμε το γάντι που πέταξε ο Κ. Ραγκούσης και η κυβέρνηση και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μπαίνουμε μπροστά σε έναν αγώνα όχι μόνο για τη δική μας επιβίωση αλλά και για λογαριασμό όλης της κοινωνίας, όλης της Ελλάδας.
Όσοι πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ξεφύγει από τον δημοκρατικό και κοινωνικό της προορισμό και λειτουργεί με κριτήρια εμπνευσμένα από κληρονόμους πολιτικών ονομάτων ή πρώην δημάρχων με ψευτομεταρυθμιστικά οράματα και μεγαλοεπιχειρηματικές παρέες, και οδηγεί με συνοπτικές διαδικασίες τον ελληνικό λαό στην φτώχεια, στην ανεργία, στην κατάντια, συστρατευθείτε μαζί μας σε έναν αγώνα χωρίς αύριο.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί αποφάσισε την ακινητοποίηση όλων των ταξί αύριο 8-9-2011 από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 5 το πρωί της Παρασκευής με βασικό στόχο την ενημέρωση όλων των συναδέλφων.
Την ίδια μέρα, την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συγκέντρωση του ΣΑΤΑ στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης στις 15.00 μ.μ θα γίνει η κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας
Θύμιος Λυμπερόπουλος Πάρις Κισσάς
Κεφαλονίτικα Νέα