Οι Εθελοντές Σαμαρίτες για το ναυάγιο


10 άνθρωποι μόλις που σώθηκαν από το ναυάγιο ανοικτά της Κεφαλονιάς, 
10 άνθρωποι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για καλύτερες ημέρες, τόσο αυτών όσο και για τις οικογένειες των.


Στο νησί μας αυτές τις δύο ημέρες εκτυλίχθηκε ένα δυσάρεστο για όλους μας γεγονός, αρκετοί άνθρωποι χάθηκαν στην θάλασσα και δυστυχώς η ανεύρεση τους είναι πλέον αδύνατη.


Η Κεφαλονιά στάθηκε δίπλα στους επιζώντες με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, όλοι είμασταν εκεί, Λιμενικό, Αστυνομία, Δήμος, Περιφέρεια, Δημ. Σύμβουλοι, απλοί πολίτες, όλοι με τον τρόπο τους προσέφεραν τις καλύτερες υπηρεσίες τους.


Μεγάλη η συνδρομή των γιατρών και της προϊσταμένης των Τ.Ε.Π του Νοσοκομείου μας και του Νομίατρου κ. Γεώργιου Κουρή  οι οποίοι προσέφεραν με υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού τις πρώτες βοήθειες στους εξαντλημένους ναυαγούς.


Ασφαλώς αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια στο πλήρωμα και στον πλοίαρχο του παραπλέοντος πλοίου που περισυνέλεξαν και μετέφεραν έως το λιμάνι Αργοστολίου τους ναυαγούς.


Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους για την αμέριστη προσφορά τους προς τους συνανθρώπους μας επιδεικνύοντας ένα πολύ ψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και αγάπης, τόσο κατά την μεταφορά και συνεχή παραμονή στο νοσοκομείο, αλλά και κατά τις ετοιμασίες για την διαμονή τους σε Δημόσιο χώρο, το οποίο είχε κατάλληλα διαμορφωθεί.Στην διάρκεια της διανυκτέρευσης υπήρχαν Εθελοντές Σαμαρείτες ώστε για οτιδήποτε παρουσιαζόταν, να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Ενα μεγάλο ευχαριστώ και θερμά συγχαρητήρια σε όλους.


Χαράλαμπος Μοσχόπουλος
Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών,
Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας

Κεφαλονίτικα Νέα