Ο Παναγής Αντύπας στην έκθεση «Καλλιτέχνες δημιουργούν για την ειρήνη»

Ο Κεφαλονίτης καλλιτέχνης συμμετέχει στη νέα έκθεση που επιμελείται την ο , η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Έργο του Παναγή Αντύπα

Η ετήσια αυτή έκθεση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2009, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο “Ελληνικά χρώματα – Ειρηνικά χρώματα” στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΜΕΛΙΝΑ”, στο Θησείο και κατόπιν το 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας 50, θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αίθουσα Τέχνης του ιστορικού Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στο Κολωνάκι (πλατεία Κολωνακίου 2).

Ο επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός με την υπ. βουλευτή
Α’ Αθηνών Δώρα Παπαδάκη και τον Παναγή Αντύπα

Ο επιμελητής και καλλιτεχνικός διευθυντής της εκθέσεως Μιχαήλ Ρωμανός, αναφέρει για την έκθεση: «Η Ειρήνη υπήρξε πάντοτε προϋπόθεση της πολιτιστικής δημιουργίας. Στην έκθεση με τίτλο «Καλλιτέχνες δημιουργούν για την ειρήνη» οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους εμπνευσμένα από την αρμονία της φύσης, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, καταφέρνοντας να διαπεράσουν τα ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική ειρήνη, φιλία και συναδέρφωση των λαών. Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών και να μας μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα της κατεξοχήν έκφρασης του ιδεώδους αυτού της ειρηνικής συνύπαρξης και του αλληλοσεβασμού των λαών. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ειρήνη…»

Στην έκθεση για την ειρήνη, θα συμμετάσχουν τριάντα αξιόλογοι καλλιτέχνες ενώ θα παρουσιαστούν επίσης, τα έργα των υποψηφίων καλλιτεχνών για τα Βραβεία Εικαστικών Τεχνών που θεσπίζει από φέτος το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός, και είχαν παρουσιαστεί αρχές του καλοκαιριού στην έκθεση “Δρώμενα Τέχνης 2011” στο Μουσείο Γουναρόπουλου, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να τα θαυμάσει για άλλη μία φορά.

Προηγούμενο άρθρο