Το Facebook απέκτησε «συνδρομητές»

Τη δυνατότητα εγγραφής στις ενημερώσεις οποιουδήποτε χρήστη πρόσθεσε το . Με τη δυνατότητα αυτή οι χρήστες του facebook μπορούν να παρακολουθούν τον «τοίχο» ενός άλλου χρήστη χωρίς να είναι φίλος τους.

Πρόκειται, για μία δυνατότητα που ήδη εκατομμύρια χρήστες άρχισαν να χρησιμοποιούν (το προφίλ του Mark Zuckerberg, συνιδρυτή του Facebook, μετράει περισσότερες από 5.000.000 «εγγραφές»). Από την άλλη πλευρά όμως έχει προκαλέσει πολλές επιφυλάξεις για θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.
Η εγγραφή στις ενημερώσεις έρχεται να λύσει προβλήματα κυρίως στους δημοφιλέστερους των χρηστών αφού επιτρέπει την παρακολούθηση των ενημερώσεών τους χωρίς να υπάρχει πλέον το όριο των 5.000 φίλων που μπορεί να έχει ο κάθε χρήστης. Αυτό οδηγούσε πολλούς στη δημιουργία δεύτερου, τρίτου ή και περισσοτέρων προφίλ, με αποτέλεσμα το facebook να διαγράφει τους λογαριασμούς σε πολλές περιπτώσεις. 
Συχνές ερωτήσεις
Γιατί έχουν κουμπί “Εγγεγραμμένος” όλοι οι φίλοι μου;

Ήσασταν πάντοτε γραμμένοι στους φίλους σας. Με το κουμπί “Εγγραφή” μπορείτε να επιλέξετε ποιες ενημερώσεις θα λαμβάνετε.

Γιατί το κουμπί “Εγγραφή” δεν εμφανίζεται σε όλα τα προφίλ;
Μόνο όσοι δέχονται εγγραφές θα έχουν το κουμπί “Εγγραφή” στο προφίλ τους. Αν δεν βλέπετε αυτό το κουμπί, δεν μπορείτε να γραφτείτε.

Πώς μπορούν οι άλλοι να γραφτούν στις ενημερώσεις μου;
Από τη στιγμή που θα δεχθείτε εγγραφές, στο προφίλ σας εμφανίζεται ένα κουμπί “Εγγραφή”. Όταν κάποιος πατήσει αυτό το κουμπί, οι δημόσιες ενημερώσεις σας θα εμφανίζονται στις Ενημερώσεις της αρχικής σελίδας του.

Αν επιτρέψω τους εγγεγραμμένους, τι ενημερώσεις θα βλέπουν;
Οι εγγεγραμμένοι μπορούν να βλέπουν μόνο ό,τι κοινοποιείτε δημόσια. Επίσης, μπορούν να επιλέξουν πόσες και ποιες δημόσιες ενημερώσεις θα βλέπουν.

Κεφαλονίτικα Νέα