Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς «Ο Νίκος Καββαδίας»

Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς «Ο Νίκος Καββαδίας»

Ο "Ο Νίκος Καββαδίας" ιδρύθηκε στις 27 Μαΐου 1999, από 33 Κεφαλλονίτες Ναυτικούς, έπειτα από "κυοφορία"  κάποιων μηνών, της αρχικής ιδέας των συναδέλφων Διονύση Μαρκέτου, Φώτη Γασπαρινάτου, Λούκα Νιφοράτου, Αγγελου Μπενετάτου και Γιώργου Παπαδάτου. Σήμερα έχει πάνω από 500 μέλη, στην Κεφαλονιά, σε Αθήνα – Πειραιά, λοιπή Ελλάδα, Η.Π.Α. και Λονδίνο.

ΣΤΟΧΟΙ
Η δημιουργία και η καλλιέργεια κλίματος φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, η προσπάθεια βελτίωσης της θέσης των ναυτικών, η αναβάθμιση και η προβολή της κοινωνικής τους παρουσίας, η καταγραφή  των συνθηκών της ζωής των ναυτικών.

ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ
Εκδίδει το διμηνιαίο έντυπο "Η ΘΑΛΑΣΣΑ" που τυπώνεται σε πάνω από 1000 φύλλα και αποστέλλεται στα μέλη  και στους φίλους και συνδρομητές, αλλά και στα συνδικαλιστικά ναυτικά σωματεία του κέντρου, συγγενείς συλλόγους. Μέσα σε αυτό, εκτός από τις θέσεις και τους προβληματισμούς των ναυτικών, δημοσιεύονται άρθρα, απόψεις και συνεργασίες, συναδέλφων ή φίλων του συλλόγου, συγγραφέων, λογοτεχνών, δημοσιογράφων, φιλολόγων κ.α. για ποικίλους τομείς.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ
Μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν όλοι οι Κεφαλλονίτες ναυτικοί και οι ναυτικοί κάτοικοι Κεφαλονιάς, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, οποιασδήποτε ειδικότητας και οποιουδήποτε βαθμού. Συνδρομητές της εφημερίδας μπορούν να γίνουν όποιοι το επιθυμούν.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου έως τώρα έχουν διατελέσει οι Συνάδελφοι: Μπενετάτος Άγγελος, Παπαδάτος Γεώργιος, Ζαφειράτος Ηλίας, Γασπαρινάτος Φώτης, Μαρκέτος Βαγγέλης, Μαρκέτος Διονύσης, Καλλιβωκάς Διονύσης, Καραβάς Σωτήρης, Ορκουλας Γιώργος, Καστανάς Αντώνης, Αποστολάτος Νίκος, Κουταβάς Σπύρος, Βασιλάτος Διονύσης, Τρομπέτας Γεράσιμος.

Η σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος:
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΟΣ
Αντιπρόεδρος:
ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ
Γραμματέας:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΚΕΤΟΣ
Ταμίας:
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΣ
Μέλη:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΚΟΥΛΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ
(ΑΝΑΠΛ) ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
(ΑΝΑΠΛ) ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ
(ΑΝΑΠΛ) ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΟΣ

Η εφημερίδα του συλλόγου

Το διμηνιαίο έντυπο ‘Η ΘΑΛΑΣΣΑ’ τυπώνεται σε πάνω από 1000 φύλλα και αποστέλλεται στα μέλη και στους φίλους και συνδρομητές, αλλά και στα συνδικαλιστικά ναυτικά σωματεία του κέντρου, και συγγενείς συλλόγους.
Μέσα σε αυτό, εκτός από τις θέσεις και τους προβληματισμούς των ναυτικών, δημοσιεύονται  άρθρα, απόψεις και συνεργασίες, συναδέλφων ή φίλων του σωματείου, συγγραφέων, λογοτεχνών, δημοσιογράφων, φιλολόγων κ.α. για ποικίλους τομείς
Διαβάστε τα τεύχη της εφημερίδας από το site του συλλόγου

Επικοινωνία

Α. Μεταξά 4 – 28100 Αργοστόλι, Κεφαλονιά
Τηλέφωνο/Φαξ: 2671025656
Email: somkenaf@yahoo.gr
info@alidromos.gr
Για σχόλια σχετικά με το δικτυακό τόπο του συλλόγου:
alidromos@alidromos.gr

Από την εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Βλασσόπουλου.

Από την εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Βλασσόπουλου.
Από τη Πρωτοχρονιάτικη Πίττα 2007, στη σκηνή οι γνωστοί τροβαδούροι Αδελφοί Πολλάτου

Από τη Πρωτοχρονιάτικη Πίττα 2007, στη σκηνή οι γνωστοί τροβαδούροι Αδελφοί Πολλάτου
Από την επίσκεψη του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Πέτρου Αλιβιζάτου στο γραφείο του Συλλόγου

Από την επίσκεψη του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Πέτρου Αλιβιζάτου στο γραφείο του Συλλόγου

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0