Κόντρες και πάλι κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο – Δε συζητήθηκε το θέμα των υπαλλήλων της Διαδημοτικής

Κόντρες και πάλι κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο - Δε συζητήθηκε το θέμα των υπαλλήλων της Διαδημοτικής Οι κόντρες συνεχίστηκαν εχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς. Σε μία συνεδρίαση που κράτησε αρκετές ώρες, δεν ήταν λίγες οι φορές που επικράτησαν τα νεύρα και ο εκνευρισμός. Δεν συζητήθηκε τελικά το θέμα των των 22 υπαλλήλων της Διαδημοτικής που βρίσκονται «αέρα» και αποφασίστηκε να συζητηθεί εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Συντάχθηκε ψήφισμα για το κτήριο του Ξενία, που φαίνεται να χάνει ο Δήμος, που θα αποσταλεί σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής και στον βουλευτή Κεφαλονιάς, Σπύρο Μοσχόπουλο. Συντάχθηκε επίσης ψήφισμα μετά από συζήτηση για τη συνεχή υποβάθμιση του Ληξουρίου με το κλείσιμο υπηρεσιών και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο στο μέχρι το Πάσχα. Δεν εγκρίθηκε το δάνειο, ύψους 3 εκ. ευρώ, ώστε να ξεχρεωθεί το δάνειο του πρώην Δήμου Λειβαθούς.

εναντίον Σαββαόγλου

Ένα θέμα που μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Λαϊκή Συσπείρωση εξόργισε τον αντιδήμαρχο Σάββα Σαββαόγλου, ο οποίος μάλιστα δεν βρισκόταν στη συνεδρίαση αλλά παρενέβη τηλεφωνικά μέσω του κ. Βαγιωνίτη. Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε λόγο για «βιομηχανία που έχει στηθεί από δικηγορικό γραφείο ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου», φωτογραφίζοντας τον Σάββα Σαββαόγλου. Ο κ. Σαββαόγλου, από τηλεφώνου, απάντησε ότι δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα και ότι αντιθέτως έχει βάλει και από την τσέπη του για να διευκολύνει τον Δήμο. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανταπάντησε ότι δεν κατηγόρησε τον κ. Σαββαόγλου ότι έχει πάρει λεφτά και ότι δεν γνώριζε θα απουσιάζει στη χθεσινή συνεδρίαση.   

Ανουσάκης εναντίον Αλεβιζόπουλου

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η επίθεση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκου Ανουσάκη, ο οποίος τα έβαλε, εντός και εκτός της αιθούσης, με τον δημοσιογράφο Σπύρο Αλεβιζόπουλο χαρακτηρίζοντάς τον γραφικό και κατηγορώντας τον ότι γράφει υπό την καθοδήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο γράφει στο www.kefalonianews.gr ότι ο τον απείλησε γι’ αυτά που γράφει.

Κεφαλονίτικα Νέα με πληροφορίες από www.inkefalonia.gr και www.kefalonianews.gr (η φωτογραφία είναι του Σπύρου Αλεβιζόπουλου)