Στοιχεία για νοθεία και φοροδιαφυγή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Π. Κουκουλόπουλος: Μόνο 450.000 ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου το 2004

Στοιχεία για νοθεία και φοροδιαφυγή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ - Π. Κουκουλόπουλος: Μόνο 450.000 ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου το 2004 Πληθαίνουν οι φωνές για νοθεία αλλά και φοροδιαφυγή στις πρόσφατες εκλογές στο για την ανάδειξη αρχηγού, με μοναδικό υποψήφιο τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Από την άλλη πλευρά, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή (δες στο τέλος του άρθρου) ότι τα αποτελέσματα της αντίστοιχης ψηφοφορίας του 2004 ήταν πλασματικά, μιλώντας για 450.000 ψήφους αντί 1.017.085 που είχε ανακοινώσει τότε το ΠΑΣΟΚ.

Φοροδιαφυγή

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής διαδικασίας εκλογής υπήρξαν πολλές καταγγελίες για τη μη έκδοση αποδείξεων είσπραξης ή κουπονιών για τα χρήματα που εισέπραξε το ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρει σε υπόμνημά του ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, η νομοθεσία για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, αναφέρει ρητά ότι «όσον αφορά τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις, όσες υπερβαίνουν τα εξακόσια ευρώ πρέπει να καταχωρούνται ονομαστικά στο ειδικό βιβλίο εσόδων/δαπανών των κομμάτων, ενώ σε κάθε περίπτωση τα στελέχη των αποδείξεων είσπραξης και των κουπονιών είναι αριθμημένα και θεωρούνται από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου» (το υπόμνημα εδώ) Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννης Δατσέρης,  μιλώντας στο περιοδικό «Επίκαιρα» σχολίασε το γεγονός λέγοντας «Θα έπρεπε οι οργανώσεις να είχαν μεριμνήσει σχετικά. Να έκοβαν αποδείξεις για τα δύο ευρώ. Όμως, αν θέλουμε να βρούμε δευτερεύοντα στοιχεία για να επισκιάσει ένα τόσο σημαντικό γεγονός, μπορούμε να βρούμε. Το σίγουρο είναι ότι συγκεντρώθηκαν 500 χιλιάδες ευρώ για να καλύψει το ΠΑΣΟΚ τις ανάγκες του.» (το άρθρο εδώ) Την ίδια στιγμή, οι καταγγελίες για το θέμα των αποδείξεων ή των κουπονιών πληθαίνουν. Τα δίευρα μαζεύονταν σε δίσκους, αυτοσχέδιους κουμπαράδες, χαρτόκουτα και σακούλες χωρίς να δίνεται ούτε κουπόνι ούτε αποδείξεις. Μερικά παραδείγματα: Χανιά, Λέσβος, Αθήνα, Το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις κατηγορίες και επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το πρόβλημα, ανέφερε ότι θα φορολογηθεί τελικά με βάση τις συμμετοχές που θα δηλώσει το ίδιο, κάτι που όμως δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.  

Νοθεία

Πολλές ήταν οι φωνές και για νοθεία του τελικού αποτελέσματος, είτε μέσω ψηφοφόρων που ψήφισαν περισσότερες από μία φορές είτε με έλλειψη φακέλων και λευκών ψηφοδελτίων ή ακόμη και με αλλοίωση των αποτελεσμάτων που έστελναν οι τοπικές επιτροπές.

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ ψηφίζει 3 φορές

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, κατάφερε να ψηφίσει 3 φορές χρησιμοποιώντας απλώς την αστυνομική του ταυτότητα. Δείτε το video.  

Στην

Ο Λευτέρης Χαμηλοθώρης, μέλος ΤΟ του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του στην ιστοσελίδα kefaloniapress.gr αναφέρει τα εξής: Επειδή πάρα πολλοί συμπολίτες μας, σίγουρα,  διαβάζοντας τα "φοβερά" νούμερα, που γράφτηκαν και ανακοινώθηκαν, και αφορούσαν τα άτομα που υποτίθεται ότι συμμετείχαν στην ψηφοφορία της 18-03-2012 για εκλογή προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Αργοστόλι αλλά και στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη γενικότερα, σίγουρα θα αναρωτιόνται ποια είναι αυτά τα άτομα και τι τα κίνησε να συμμετέχουν σ’ αυτή την ψηφοφορία και συνάμα να κάνουν  διάφορους συνειρμούς   και σχόλια, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής, όσο αφορά το πρόσωπό μου:
Ουδέποτε συμμετείχα στην συγκριμένη ψηφοφορία (ούτε για μια φορά) για προσωπικούς λόγους πολιτικής ηθικής και διότι η συμμετοχή μου θα ήταν εναντίον στις πολιτικές αρχες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως το ιδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρεου και που εξακολουθώ να πιστεύω .    
                                 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ
                                 μελος ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
                                 (και μέλος από το 1979 (16 ετών) χωρίς ούτε μια μέρα
                                   αποχώρησης από το Κίνημα)
          Παράλληλα η ιστοσελίδα ionianpress.gr καταγγέλει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πήγαν να ψηφίσουν ήταν κατά πολύ μικρότερος από αυτόν που ανακοίνωσε τελικά το ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε το άρθρο.   

Ο Στέφανος Τζουμάκας

Για πρωτοφανή και εκτεταμένη νοθεία, σε πανελλήνια κλίμακα, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα, κάνει λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας. Καταγγέλλει διαβλητά σημεία σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και κάνει λόγο για αντιδημοκρατική παρακμή στην οποία «δεν συνέτρεξαν εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη του κόμματος». Ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος να σημειωθεί ότι είχε εκφράσει τη θέληση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές, επισημαίνει πως το βράδυ της Κυριακής επιβεβαιώθηκαν τα όσα είχε εκφράσει για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών, την «πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου και το διάτρητο χαρακτήρα» της εσωκομματικής διαδικασίας. Ολόκληρη η δήλωση Τζουμάκα Επιβεβαιώθηκαν οι  θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο  του ΠΑΣΟΚ:

  • για τις συνέπειες των  πολιτικών αποκλεισμών,
  • για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου
  • για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται πολιτικά με μελανές περιόδους της νεότερης Ιστορίας της χώρας. Πρωτοφανής και εκτεταμένη ήταν η νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος. Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι.
Δεν εδίδετο απόδειξη για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών για να μπορεί να «φουσκωθεί», εκ των υστέρων το αποτέλεσμα. Το 2007 εδίδετο απόδειξη και τηρείτο ονομαστικός κατάλογος για την συνδρομή. Περιέφεραν ψηφοφόρους  σε περιοχές της Αθήνας.
Μεθόδευση προκειμένου να προστεθούν ψηφοδέλτια ανεξέλεγκτα αποτέλεσε και η μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων  των ψηφισάντων. Το 2007 τηρούνταν ονομαστικοί κατάλογοι ψηφισάντων. Συγκεκριμένα, έγκυρο θα πρέπει να είναι μόνο ένα αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει ονομαστικούς καταλόγους ψηφισάντων κατά Νομό και εκλογικό κέντρο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι, προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές.

Το 2007 προσήλθαν στη ψηφοφορία 770 χιλιάδες.
Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν  παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Τώρα τον αριθμό των ψηφισάντων θα τον προσδιορίσουν οι καλπονοθείες και οι μεθοδεύσεις μέσω των κομπιούτερ.
Αυτή δεν είναι πολιτική αρχών, είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων.Αυτά δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικές κατακτήσεις, όπως και η ανακήρυξη ενός υποψηφίου ως αρχηγού,  γιατί περί αυτού πρόκειται.
Στο ΠΑΣΟΚ η κρίση θα συνεχίζεται. Γιατί η χώρα χρειάζεται προοδευτική πολιτική ηγεσία και προοδευτική πολιτική εξόδου από τη κρίση που οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα αποτυχημένα μνημόνια, συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Δεξιά που αποτελεί βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης και την αδιέξοδη πολιτική στη χώρα καθώς και η υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων των εργαζομένων για να επανακτήσουν εισοδήματα και δικαιώματα και των ανθρώπων του επιχειρείν για να συγκροτήσουν επιχειρήσεις στο χώρο της πραγματικής οικονομίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα, γνωρίζει ότι ο μονόδρομος είναι ένας: Η οργάνωση και η συνέχιση των αγώνων για δημοκρατία, δικαιώματα, εργασία, παραγωγή, δημιουργία και αξιοπρεπή διαβίωση.

Στην Κοζάνη

Η αναπληρώτρια Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Μαρία Σταμάτη, κατήγγειλε τη διαδικασία μιλώντας για νοθεία αλλά και για πιέσεις προς τα μέλη του ΠΑΣΟΚ από στελέχη του κόμματος. Διαβάστε τι έγραψε η Μαρία Σταμάτη Οι κάλπικες κάλπες του ΠΑΣΟΚ-Εγώ αυτά είδα… Ένας στίχος γνωστού τραγουδιού λέει: «Κοιτάζω το συμφέρον μου, διαβάζω εφημερίδα και στο στρατό υπηρέτησα για τη μαμά Πατρίδα!!!!» Στο ΠΑΣΟΚ σήμερα το τραγουδάκι γινόταν : «Κοιτάζω το συμφέρον μου, μαγειρεύω και την κάλπη, δείχνω καλή διαγωγή μπας και με κάνουν βουλευτή»… Πραγματικά σήμερα είπα να δώσω μια ευκαιρία σε όλα αυτά που πίστευα και υπηρετούσα πιστά, από διάφορα μετερίζια, τόσα χρόνια, και έτσι αποφάσισα να πάω να στην εφορευτική των εσωκομματικών εκλογών στην κάλπη της Κοζάνης στο Εργατικό Κέντρο… Πίστευα πως μπορεί η προσωπική μου απαισιοδοξία να με κάνει να τα βλέπω όλα αρνητικά, οπότε το πρωί της Κυριακής φόρεσα την καλή μου και αισιόδοξη  διάθεση και πήγα στην εφορευτική! Συμφωνήσαμε πώς θα διατηρήσουμε την κάλπη κρυστάλλινη και πώς δεν θα επιτρέψουμε να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα, να ψηφίζουν με ταυτότητες άλλων κ.τ.λ, κοινώς συμφωνήσαμε σε πιστή τήρηση του καταστατικού (ναι! ναι! του καταστατικού που κάποιοι τόσες μέρες το έκαναν ευαγγέλιο). Στις 10 περίπου και ενώ πραγματικά είχε έρθει αρκετός, για την ώρα, κόσμος να ψηφίσει άρχισαν τα «παρατράγουδα»… Εμφανίστηκε κάποιος κύριος χωρίς ταυτότητα και ήθελε να ψηφίσει, εννοείται πώς εγώ αντέδρασα και του εξήγησα ότι δεν ψηφίζουμε χωρίς ταυτότητα ή δίπλωμα, και τότε αφού ο κύριος αυτός παραπονέθηκε στο γραμματέα της Ν.Ε. Κοζάνης, Ρούση Αλεξανδρή, ο γραμματέας είχε την απαίτηση να τον αφήσω να ψηφίσει και να είμαι ελαστική με όσους θυμούνται τον αριθμό ταυτότητάς του και ας μην έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας. Ο γραμματέας παρόλα αυτά, με αγνοούσε και έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής να τους δέχονται και μάλιστα παρενέβη όταν αρνήθηκα να αφήσω κάποιον κύριο να ψηφίσει και για την σύζυγο του η οποία δεν ήταν παρούσα, φυσικά με τις συχνές του παρεμβάσεις στο έργο της εφορευτικής, μας έφερνε σε δύσκολη θέση και αναγκαζόμασταν να διαφωνούμε μπροστά στους ψηφοφόρους. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις υπήρχαν και από άλλα «πρωτοκλασάτα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ της περιοχής. Σε κάποια στιγμή ανάμεσα στους ψηφοφόρους διέκρινα έναν γνωστό ο οποίος είναι σε απελπιστική οικονομική κατάσταση και φυσικά όλη μέρα αναθεματίζει το πολιτικό σύστημα, αφού ψήφισε ο γνωστός από περιέργεια και μόνο, τον πλησίασα μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, και τον ρώτησα πώς και ήρθε να ψηφίσει. Ο γνωστός μου αυτός μου απάντησε αυθόρμητα : « Να μωρέ , με πήρε τηλέφωνο (όνομα γνωστού προσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης) και μου είπε να έρθω, με πίεσε πολύ και μιας και έκανα και τα χαρτιά μου για μια σύμβαση είπα να έρθω μπας και με βοηθήσουν!!!». Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ;;; Για αυτό το ΠΑΣΟΚ τρέχαμε και αγωνιζόμασταν, για ένα ΠΑΣΟΚ που παίζει με τον ‘’πόνο’’ του κόσμου για μια σύμβαση;;; Με πραγματική απέχθεια για αυτά που άκουσα ξαναγύρισα στη θέση μου και προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι!!! Όταν έφτασε η ώρα να κλείσουμε τις κάλπες, τις μεταφέραμε όλες στην αίθουσα συνεδριάσεων να αρχίσει η καταμέτρηση. Μέλη της εφορευτικής της κάλπης που ήμουνα και εγώ μου ανέφεραν πώς το τελευταίο δεκάλεπτο που εγώ έλειπα, κάποιος κύριος με την ανοχή της κεντρικής εφορευτικής έριξε 10 μαζεμένα ψηφοδέλτια στην κάλπη τα οποία δεν αντιστοιχούσαν σε κανένα όνομα και φυσικά δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν από τον αριθμό των εγγεγραμμένων στις λίστες ψηφισάντων. Κάτι έπρεπε να κάνουν για να το καλύψουν, και βρήκαν τον τρόπο αμέσως… Ενώ στην άλλη κάλπη της Κοζάνης είχαν ψηφίσει 667 και είχε αποτυπωθεί στη μνήμη τη δική μου και όχι μόνο, γιατί ο τελευταίος ψηφοφόρος περίμενε να ψηφίσει κάποιος άλλος για να μην είναι ο 666ος , το έλεγε δυνατά μέσα στο χώρο. Ξαφνικά ο αριθμός των ψηφισάντων στη συγκεκριμένη κάλπη είχε γίνει 69.. κάτι… Το είπα διακριτικά στον γραμματέα αλλά δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται και πολύ και συνέχισε τη διαδικασία καταμέτρησης!! Μέχρι εκεί ξέρω, μέχρι εκεί άντεξα να δω!!! 15 χρόνια αγώνα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, διαλύθηκαν σε μια στιγμή… Το τοπίο ξεκαθάρισε… Πλέον έβλεπα καθαρά… Πλέον μου λυνόταν όλες οι απορίες… Σε αυτές τις εκλογές το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο, ο θα ήταν το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παρόλο που δεν υπήρχε λόγος να κάνουν λοβιτούρες κάποιοι το έκαναν για να δείξουν καλή διαγωγή. Ήταν η τελευταία προσπάθεια που μπορούσε να γίνει με σκοπό την εξυγίανση του κόμματος, ήταν μοναδική ευκαιρία να είναι όλα «καθαρά», η τελευταία ευκαιρία να βάλει το κόμμα άλλους όρους στις συνδιαλλαγές του με τους φίλους και τα μέλη του! Αλλά δεν έγινε… Δεν πειράζει, φαίνεται κάποιοι, για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις μωροφιλοδοξίες τους ξεπουλάνε ακόμη και την μοναδική ελπίδα που είχε απομείνει για λίγη αξιοκρατία και δημοκρατία σε αυτό το κόμμα… Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι αυτοί, γιατί στις δύο κάλπες της Κοζάνης το ποσοστό των ψηφιζόντων κάτω των 30 ετών δεν ξεπέρασε το 10%. Ας αναλογιστούν γιατί με ένα πρόχειρο υπολογισμό το μέσο όρο ηλικίας των ψηφιζόντων ήταν 52+… Ας αναλογιστούν λοιπόν αυτοί, γιατί το μεγάλο ΠΑΣΟΚ θα καταλήξει κόμμα των λίγων και εκλεκτών… Σταμάτη Μαρία Αναπληρώτρια Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης

Λάθος νούμερα

Εντύπωση προκαλεί έγγραφο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης που πιστοποιεί τα αποτελέσματα των εκλογών με νούμερα τα οποία είναι λάθος. Πρόκειται για τα αποτελέσματα στο 25% των εκλογικών κέντρων όπου αν αθροίσετε τα νούμερα των έγκυρων, άκυρων και λευκών, το άθροισμα είναι μεγαλύτερο από αυτούς που ψήφισαν. Δείτε το έγγραφο pasok-lathos-metrisi1  

Π. Κουκουλόπουλος: Πλασματικό το νούμερο των προηγούμενων εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Με δήλωσή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μ. Παπαπαναγιώτου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι στις εκλογές ανάδειξης αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, το 2004, ο πραγματικό αριθμός αυτών που ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν 450000 περίπου και όχι 1 εκατομμύριο όπως είχε ανακοινώσει τότε το ΠΑΣΟΚ. Ακούστε τη δήλωση (στο 3:00). http://www.radio9.gr/Interview.aspx?a_id=37151