Κοινή επιστολή Μοσχόπουλου και άλλων 5 βουλευτών για τα ταξί

Κοινή επιστολή έστειλαν 4 βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους και ο ο βουλευτής Κεφαλονιάς, , προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλο, τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Έξαρχο, τη Βάσω Παπανδρέου, τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη σχετικα με τον καθορισμό της έδρας των επιβατηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης.

Οι βουλευτές στην επιστολή τους καταθέτους τις θέσεις τους σχετικά με το πρόσφατο σχέδιο νόμου από το υπουργείο Υποδομών.
Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι «δεν συντρέχει κανένας νομικός ή πραγματικός λόγος, που να δικαιολογεί οιοδήποτε περιοριχμό στην κίνηση και στάθμευση των ΕΔΧ αυτοκινήτων στα όρια των νέων διοικητικών μονάδων.
Αντίθετα πιστεύουμε, ότι η άρση των γεωγραφικών περιορισμών,  ιδιαιτέρα για τα νησιά, θα συμβάλλει στη μείωση των τιμών, στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών»

Οι βουλευτές πρότειναν επίσης να αποκατασταθεί, με σχετική τροπολογία, «η αδικία του προσδιορισμού της έννοιας της έδρας των ΕΔΧ για τις νησιωτικές περιοχές που συνιστούν Καλλικρατικούς Δήμους, με βάση τα διοικητικά όρια αυτών»

Εκτός του Σπύρου Μοσχόπουλου την επιστολή υπέγραψαν και οι βουλευτές Κέρκυρας κ. Άντζελα Γκερέκου, Λευκάδας, κ. Σπυροπάνος Μαργέλης και Ζακύνθου κ. Μαρία Κλαυδιανού

Κεφαλονίτικα Νέα