Ματίας Μορς: Δεν θα νομοθετείτε χωρίς να μας ρωτάτε

Ματίας Μορς: Δεν θα νομοθετείτε χωρίς να μας ρωτάτε Την ρήτρα διαβουλεύσεων που επιβάλει τη γνωμοδότηση της τρόικας πριν από οποιαδήποτε αλλαγή που θα μπορούσε να επηρεάσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής υπενθύμισε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, ο οποίος ζήτησε εγγράφως να πληροφορηθεί για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση εξαίρεσε Ταμεία από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ). Απαίτησε μάλιστα να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη, το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Οι δηλώσεις του Ματίας Μορς

«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να τονίσω τις σημαντικές μας ανησυχίες σχετικά με την υιοθέτηση του νόμου και να ζητήσω την κατάργηση των σχετικών άρθρων από τον νόμο του Απριλίου.
Αντίθετα από ό,τι είχαμε συμφωνήσει, το προσωπικό μου και οι άλλοι συνεργάτες μου δεν ερωτηθήκαμε για το προσχέδιο του νόμου.
Να σας θυμίσω ότι, τόσο στην επιστολή προθέσεων όσο και στο μνημόνιο που υπογράφτηκε από την ελληνική κυβέρνηση, υπάρχει ρήτρα διαβούλευσης που επιβάλλει τη γνωμοδότηση των συνεργατών πριν από οποιαδήποτε αλλαγή που θα μπορούσε να επηρεάσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής

Απάντηση

Ο υπουργός Υγείας κ. απάντησε την Κυριακή με επιστολή του προς τον κ. Μορς.
Σε αυτή, κάνει λόγο για παρανόηση από την πλευρά της τρόικας, ενώ δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης των παρεμβάσεων στο πλαίσιο του .

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0