Στη Sky Express η αεροπορική «άγονη γραμμή» της Κεφαλονιάς

Στη Sky Express η αεροπορική «άγονη γραμμή» της Κεφαλονιάς Στην εταιρεία κατοχυρώθηκε η επιδότηση για την αεροπορική γραμμή της Κεφαλονιάς. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για τις λεγόμενες 24 άγονες γραμμές, αναρτήθηκαν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» οι εταιρείες που αποκτούν δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης.
Η εκμετάλλευση ισχύει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016. Το συνολικό αντιστάθμισμα για την εκτέλεση των δρομολογίων ανέρχεται σε περίπου 157,5 εκατ. ευρώ. Η αεροπορική εταιρεία Sky Express παίρνει συνολικά 35.460.705,44 ευρώ για τις γραμμές: Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ρόδος, Αλεξανδρούπολη- Σητεία, ‘Ακτιο- Σητεία, Θεσσαλονίκη- Σκύρος και Κέρκυρα- ‘Ακτιο- - - Κύθηρα. Η αποκτά δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης σε 13 άγονες γραμμές, και το συνολικό ποσό για την εκτέλεση των δρομολογίων στις 13 άγονες γραμμές ανέρχεται στα 109.537.391,99 ευρώ. Τα δρομολόγια που θα εκτελεί είναι: Αθήνα- Αστυπάλαια, Αθήνα- Ικαρία, Αθήνα- Λέρος, Αθήνα- Μήλος, Ρόδος- Κάρπαθος- Κάσος- Σητεία, Αθήνα- Κύθηρα, Αθήνα- Νάξος, Αθήνα- Πάρος, Αθήνα- Κάρπαθος, Αθήνα- Σκιάθος, Ρόδος- Κως- Λέρος- Κάλυμνος- Αστυπάλαια, Αθήνα- Κάλυμνος και Ρόδος- Καστελόριζο.
Η αεροπορική εταιρεία Astra Airlines παίρνει συνολικά 9.192.004 ευρώ για τις γραμμές: Θεσσαλονίκη- Χίος, Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη- Σάμος, Αθήνα- Σητεία και Θεσσαλονίκη- Κέρκυρα.
Η Aegean Airlines παίρνει 3.275.919 ευρώ για τη γραμμή Αθήνα- Σκύρος.
Για να ολοκληρωθεί η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, ζητείται από τις εταιρείες να προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης της σύμβασης, για κάθε μία από τις γραμμές, αορίστου διάρκειας και ποσού 5% επί του συνολικού αιτηθέντος αντισταθμίσματος, ενώ για κάθε μία από τις γραμμές που εκτελούνται χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα ποσού 40.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0