Βουλευτής της Χρυσής Αυγής με… βαρύ χέρι (video)

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής με… βαρύ χέρι Τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, συνέλαβε η κάμερα (και μόνο η κάμερα) να χτυπάει εκνευρισμένος σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας μικρές φθορές. Ο βουλευτής (για δύο μέρες) τα έβαλε με τους αστυνομικούς οι οποίοι ήθελαν να κάνουν έλεγχο σε μέλη της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιούσαν εκείνη τη στιγμή προεκλογική πορεία. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής με… βαρύ χέρι Στον εκνευρισμό του χτύπησε με δύναμη την οροφή σταθμευμένου αυτοκινήτου προκαλώντας βαθούλωμα στην οροφή. Βαρύ χέρι ο Παναγιώταρος… Στη συνέχεια όπως καταγράφεται στο βίντεο έβρισε και τους αστυνομικούς και συνέχισε ανενόχλητος την πορεία του. Οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν καθόλου ενώ οι περίοικοι έμειναν να αναρωτιούνται για το ρόλο της αστυνομίας. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το site της Χρυσής Αυγής ενώ το video από τον χρήστη risinggalaxy στο youtube.

Το video

Η καταγγέλλει

Από την άλλη πλευρά, η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε τον «προσχηματικό έλεγχο», όπως τον χαρακτήρισε, έλεγχο της αστυνομίας με το δελτίο τύπου που ακολουθεί: Το Σάββατο 26 Μαΐου το μεσημέρι 200 στελέχη της Χρυσής Αυγής έκαναν προεκλογική δράση με μοίρασμα εφημερίδων και φυλλαδίων του Εθνικιστικού Λαϊκού Κινήματος. Η δράση με επικεφαλής τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο ξεκίνησε από τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης στον σταθμό Λαρίσης και πέρασε με πεζοπόρο και μηχανοκίνητο τμήμα από πολλές γειτονιές της Αθήνας.
Όταν έφτασε στην πλατεία Κυψέλης παρεμποδίστηκε από την Αστυνομία, η οποία αναίτια σταμάτησε την πορεία και προχώρησε σε προσχηματικούς ελέγχους. Παρά την αντίδραση των κατοίκων για την στάση των αστυνομικών κι ενώ δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την πράξη τους, σε συνέχεια προχώρησαν σε τροχονομικό έλεγχο της μηχανοκίνητης πορείας, ο οποίος καθυστέρησε ακόμα περισσότερο την πορεία. Τελικά, αφού δεν υπήρχε κανένας λόγος για την παρεμπόδιση, η προεκλογική δράση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη στάση των Αρχών, η οποία συμπλέει με την τακτική των καθεστωτικών κομμάτων της κλεπτοκρατίας και των υποτελών σε αυτά ΜΜΕ για την φίμωση και τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Γραφείο Τύπου Χρυσή Αυγή