Προβολή των Ιονίων Νήσων στο Λονδίνο

λονδίνο 2012 Με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, η προχωρά στην οργάνωση «καμπάνιας» προβολής της Ιστορίας, του Πολιτισμού και των επιλογών που προσφέρουν τα Ιόνια Νησιά στους Βρετανούς πολίτες.
Στόχος είναι να τονιστεί με κάθε τρόπο  ότι τα Ιόνια Νησιά αποτελούν ιδανικούς προορισμούς διακοπών όχι μόνο για τα φυσικά τους πλεονεκτήματα αλλά για τον ιδιότυπο Επτανησιακό Πολιτισμό.
Συγκεκριμένα:
– Στις 29 Ιουνίου, ένα ελληνικό περίπτερο θα στηθεί στο Waterloo station, σε έναν από τους κεντρικότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας και 500.000 διερχόμενοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία των νησιών, το Ολυμπιακό κίνημα, το Σπύρο Σαμάρα αλλά και για τις ομορφιές του τόπου.
– Οι φίλοι των Ιονίων θα προσκληθούν να συμμετάσχουν επιτόπου σε διαγωνισμό, με ερωτήσεις γνώσεων, δοκιμάζοντας την τύχη τους για να κερδίσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στην Περιφέρεια και να μοιραστούν με τους συμπολίτες τους τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν οι προορισμοί.
Επίσης το πρωί της 29ης Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης θα συναντήσει και θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον Timothy Walker, Επικεφαλής και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της London Philharmonic Orchestra, η οποία θα εκτελέσει στις 27 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, τον Ολυμπιακό Ύμνο.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης θα επισκεφθεί την Πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο, συζητώντας τις δυνατότητες περαιτέρω προβολής των Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια της επόμενης Ολυμπιάδας, η οποία θα λάβει χώρα στο Ρίο, το 2016. Επιπρόσθετα, θα παραθέσει γεύμα σε Βρετανούς Τουρ Οπερέιτορς και θα συζητήσει, εκτενώς, το πρόγραμμα της δυναμικής προώθησης των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν αλλά και για το 2013.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια θα συνεχιστεί μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, με την πραγματοποίηση ενός διαδικτυακού διαγωνισμού, με έπαθλο ταξίδια στα Ιόνια Νησιά,  ο οποίος θα προωθηθεί μέσω ποικίλων βρετανικών μέσων.
Τέλος, συνεργεία παραγωγής θα πραγματοποιούν για μια εβδομάδα συνεντεύξεις στο κέντρο του Λονδίνου, με Βρετανούς δημοσιογράφους, Τουρ Οπερέιτορς διαμορφωτές της κοινής γνώμης αλλά και απλούς πολίτες για την παραγωγή ενός προωθητικού video, με θετικές δηλώσεις για τα Ιόνια νησιά, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.