Μάρκος Κοτσιλίνης: Προκλητικές προσλήψεις από τον Δήμαρχο

ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΩΝ…
Έκπληκτοι και για άλλη μια φορά προβληματισμένοι, διαβάσαμε την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για προσλήψεις ειδικών συμβούλων, όταν σύμφωνα με ομολογία του αρμόδιου Αντιδημάρχου στη Επιτροπή Οικονομικών «λεφτά δεν υπάρχουν»!
Βέβαια, πέρα από τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν, υπάρχουν κι άλλες συνεργασίες, που (σύμφωνα με δημοσιεύματα), «μαγειρεύονται» και μάλιστα με συνταξιούχους του Δημοσίου, όταν
επίσημα στοιχεία μας πληροφορούν ότι η ανεργία στους νέους από 18 έως 35 ετών πλησιάζει το 50%
Ούτε αγνοούμε πως ανατέθηκαν καθήκοντα ληξιάρχου σε συνταξιούχους πολίτες, φυσικά με μισθοδοσία.
Στην πιο δύσκολη για την χώρα μας οικονομική συγκυρία από τη μεταπολίτευση και μετά, στο πιο θολό και αβέβαιο οικονομικά τοπίο για την Ευρώπη και τον κόσμο, η Δημοτική Αρχή υποκρίνεται την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων.!
Μπορεί για τη χώρα μας να μην υπάρχει αύριο, μπορεί στον τόπο μας η φτώχεια να πληθαίνει και η εξαθλίωση να αυγαταίνει, αλλά η Δημοτική αρχή φαίνεται να ζει στο δικό της γυάλινο κόσμο, αφού με περισσή θρασύτητα και αναίδεια μας γνωστοποιεί προσλήψεις συμβούλων, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω της.
Κυριολεκτικά έχουμε χάσει τον αριθμό των ειδικών συνεργατών, που βοηθούν στην «δρομολόγηση» του ανύπαρκτου έργου της Δημοτικής Αρχής !
Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο απύθμενο θράσος και στην απερίγραπτη προκλητικότητα.
Η κοινωνία μας δεν ανέχεται άλλη υποτίμηση και δεν σηκώνει άλλη κοροϊδία !
– Γιατί , δεν γίνεται, να μην έχεις να πληρώσεις τα μεροκάματα πείνας της καθαρίστριας στην Λειβαθώ και να ξοδεύεις λεφτά για πολυέλαιους στο Μέγαρο-Μαυσωλείο!
– Γιατί, δεν γίνεται να αρνείσαι να συζητήσεις και να προγραμματίσεις έργα στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα τονώσουν την αιμορραγούσα οικονομία της Κεφαλονιάς και την ίδια στιγμή να οργανώνεις δημοσιοσχετίστικες φιέστες, για να παραδώσεις στις δικαιούχες τις επιταγές από το κληροδότημα του Θεαγένη Τρομπέτα, κάνοντας πάρτυ με ξένα κόλλυβα.
– Γιατί, δεν επιτρέπεται την ώρα που συμπολίτες μας «συνωστίζονται σε ουρές», ψάχνοντας απεγνωσμένα δουλειά σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας, με αμοιβή μερικά ψίχουλα, να προσλαμβάνεις παχυλά αμειβόμενους συμβούλους .
Και όλα αυτά βέβαια δεν έχουν να κάνουν με τους ίδιους τους εργαζόμενους. Έχουν να κάνουν με την λογική:
Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό
Δήμαρχος είμαι και κάνω ό,τι θέλω.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής ,
Οι ενέργειές σας σίγουρα δημιουργούν ερωτηματικά και στον πιο αφελή πολίτη και προσβάλλουν τη νοημοσύνη του Κεφαλλονίτη.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο.
φοβόμαστε περισσότερο τις πράξεις από την απραξία σας !
Συνεχίστε να γράφετε ποιήματα!
Αυτή θα είναι και η μόνη ερασιτεχνική προσφορά σας στον πολιτισμό του τόπου!
Από το γραφείο τύπου.