Η αρχιτεκτονική στην Κεφαλονιά – Ένα video από την Α' τάξη του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών Κεφαλληνίας

Η αρχιτεκτονική στην Κεφαλονιά Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας: " στην – εξερευνώντας το δομημένο περιβάλλον" που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Α’ τάξης του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών Κεφαλληνίας το β’ τετράμηνο του σχολικού έτους 2011-2012.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην εργασία είναι οι εξής :
Μαριάτου Μαρία, Μηλιαρέσης Αρίστος, Μεσοροπιάν Νίκος, Μπάλτσας Γιώργος, Λορκίδης Αλέξης, Ζαφειράτου Μαριλύ, Βασιλάτος Αλέξανδρος, Αλιβιζάτος Γιώργος, Παλημέρης Θωμάς, Γαβριελάτος Σταύρος, Χασαναλιάι Διονύσης, Μιχαλάτος Νίκος, Μινέτος Δημήτρης, Τασούλας Νίκος, Μινέτος Αλέκος και Χρηστάτος Σπύρος.
‘Ολοι βέβαια με έναν και μόνο σκοπό… Να μελετήσουμε την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής στον τόπο μας μέσα στο χρόνο, εξερευνώντας το κοντινό μας περιβάλλον, ανακαλύπτοντας και παρατηρώντας κτίρια από το παρελθόν και το παρόν που βρίσκονται τριγύρω μας…
Το βίντεο περιλαμβάνει ένα δείγμα από το πιο δημιουργικό και περιπετειώδες κομμάτι της ερευνητικής μας εργασίας. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε — είναι το δικό μας βλέμμα πάνω στην αρχιτεκτονική του τόπου μας… Πολλά από τα κτίρια της περιοχής, άλλα παλιά, άλλα καινούρια, άλλα γκρεμισμένα κι άλλα κατοικήσιμα, μας είπαν τα μυστικά τους… Κι εμείς, τα μοιραζόμαστε μαζί σας…
Ακούγεται: "Το κονσέρτο" του Μάνου Χατζιδάκι από τον δίσκο "Το χαμόγελο της Τζοκόντας". Τα πνευματικά δικαιώματα του έργου ανήκουν στον δημιουργό του και η χρήση του εδώ έγινε αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, με σεβασμό στο έργο του μεγαλου μας συνθέτη.