Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς έξω από την ιταλική Βουλή

image Πυροβολισμοί έξω από την ιταλική Βουλή στη Ρώμη, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που άνοιξε πυρ κατά των δυο καραμπινιέρων που βρίσκονταν μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης, συνελήφθη.
Το όνομα του δράστη είναι Λουίτζι Πρεΐτι και φέρεται να φώναξε στους καραμπινιέρους, την στιγμή που άνοιγε πυρ: «Τι περιμένετε, πυροβολήστε με».
Κατάγεται από την Καλαβρία αλλά διαμένει στην πόλη Αλεσσάντρια, έξω από το Τορίνο.
Ο Πρεΐτι συνελήφθη αμέσως, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μπορεί να υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, επιμένουν ότι υποφέρει από σοβαρά ψυχικά προβλήματα, και ότι πρόκειται, για βίαιη επίθεση που πρέπει να οργάνωσε μόνος του.
Εκτός από τους δυο καραμπινιέρους τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά και μια έγκυος γυναίκα.
Ένας από τους δυο καραμπινιέρους φέρεται να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του.
Το συμβάν διαδραματίστηκε ενώ ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση υπό τον Ενρίκο Λέττα στο προεδρικό μέγαρο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
Σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται η κρατική τηλεόραση RAI, ακούστηκαν τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμοί, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.
Ο χώρος, στον οποίο έχουν βρεθεί επτά κάλυκες, έχει αποκλειστεί από τους ερευνητές που πραγματοποιούν την πραγματογνωμοσύνη.
«Η επίθεση έξω από το Παλάτσο Κίτζι σήμερα στη Ρώμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική παρά το δυσάρεστο κλίμα των τελευταίων μηνών που έχει αυξήσει την ένταση», δήλωσε ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Τζιοβάνι Αλεμάνο.
«Δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σίγουρα το κλίμα των τελευταίων μηνών δε βοήθησε», συμπλήρωσε ο Αλεμάνο.
Ορκίστηκε η κυβέρνηση Λέττα
Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα ορκίστηκε το πρωί της Κυριακής, ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Είκοσι, συνολικά, οι υπουργοί, και ένας υφυπουργός παρά την προεδρία της Δημοκρατίας.
«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα εφαρμόζω πιστά τους νόμους και το Σύνταγμά της και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου, προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους», η επίσημη δήλωση που πρόφερε ο κάθε υπουργός.
«Πολλά μέλη της κυβέρνησης Λέττα μετέβησαν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, με τα πόδια ή με ταξί, χωρίς ανώφελες επισημότητες. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης», υπογραμμίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Από τους πιο γνωστούς νέους υπουργούς, η Έμμα Μπονίνο, υπουργός Εξωτερικών, η Άννα Μαρία Καντσελιέρι, υπουργός Δικαιοσύνης και ο Φαμπρίτσιο Σακομάνι, υπουργός Οικονομικών.
Αύριο το μεσημέρι η κυβέρνηση Λέττα πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή και την Τρίτη από την γερουσία.
Αμέσως μετά τη λήξη της ορκωμοσίας, οι είκοσι ένας υπουργοί της νέας κυβέρνησης μετέβησαν αμέσως στα μέγαρα των υπουργείων τους για την άμεση ανάληψη των καθηκόντων τους. Η ιταλική αστυνομία στο κέντρο της Ρώμης, είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής.