Εκρήξεις με 3 νεκρούς και τραυματίες στο Μαραθώνιο της Βοστόνης (video)

4upolccx (συνεχής ενημέρωση) Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθώνιου της Βοστόνης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα θύματα της έκρηξης είναι 3 νεκροί και 100 περίπου τραυματίες.
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου τρεις ώρες αφότου οι νικητές είχαν κόψει το νήμα του τερματισμού. qj4ki0m5 Το FBI εξετάζει το ενδεχόμενο "μαζικής επίθεσης" στη Βοστώνη. Έρχονται συνεχώς πληροφορίες για ανεύρεση και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών.
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχώρησε στην λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας ενώ η FAA απαγόρευσε προς το παρόν την εναέρια κυκλοφορία πάνω από την Πλατεία Copley. gykvpjmv 11:36 Η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία μπροστά από το Λευκό Οίκο εξαιτίας του φόβου γενικευμένης τρομοκρατικής επίθεσης. Ο Πρόεδρος Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την επίθεση και έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να προσφέρουν βοήθεια στην αστυνομία της Βοστώνης. 4shxz42r 11:40 Η Boston Globe ανέφερε στο τουίτερ ότι η αστυνομία βρήκε και άλλα εκρηκτικά και προκάλεσε ελεγχόμενη τρίτη έκρηξη αφού εκκενώθηκε η περιοχή γύρω από το σημείο ενώ αργότερα επίσημες δηλώσεις της αστυνομίας έκαναν λόγο και για τέταρτο εκρηκτικό μηχανισμό. k1aamzhl 11:45 Ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία επίσης αναφέρουν ότι άλλο ένα ύποπτο δέμα αναφέρθηκε δίπλα στο Χάρβαρντ ενώ πληθαίνουν ώρα με την ώρα οι αναφορές και για άλλα σημεία. Η αστυνομία επίσης δήλωσε ότι ένας άλλος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στη βιβλιοθήκη JFK (φωτο). 1jobbxp1 11:50 Ο έλληνας γενικός πρόξενος στη Βοστώνη δήλωσε ότι δεν προκύπτει μέχρις στιγμής ότι υπάρχει Έλληνας στους τραυματίες. 11:55 Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίστηκε ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις ο οποίος φυλάσσεται στο νοσοκομείο της Βοστώνης. 12:11 Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση και πυροδότηση άλλων μηχανισμών. 12:17 Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της Βοστώνης να μείνουν στα σπίτια τους. Εάν είναι αναγκασμένοι να βγουν έξω να μην το κάνουν σε ομάδες.   vqrnlslo 12:37 Φωτογραφίες από τη σύλληψη υπόπτου σε πολύ κοντινό χώρο από το σημείο της έκρηξης. efh5o0vz b3p4mslk bsb4a1c4 dwm2tuye 12:52 Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα απευθύνει διάγγελμα για τις εκρήξεις στη Βοστώνη.

Video

 

 
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα