Κλειστή η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας την Πέμπτη – 9 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

r1wdxtw0 Η Κινητή Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς Ζακύνθου και Ιθάκης θα παραμείνει κλειστή αύριο Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στα πλαίσια της πανελλαδικής συμβολικής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει το δίκτυο φορέων του Προγράμματος Ψυχαργώς, «ΑΡΓΩ».
Η συστηματική απαξίωση και υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας συνεχίζεται σε μια περίοδο που οι ψυχοκοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων αυξάνονται, εκθέτοντας τα άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας σε τεράστιους κινδύνους.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν κατά μέσο όρο 9 μήνες απλήρωτοι, στηρίζοντας τους ψυχικά πάσχοντες και τις οικογένειές τους με κάθε τρόπο. Οι δομές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν πλέον ακόμη και στα βασικά λειτουργικά τους έξοδα. Ο κίνδυνος οριστικού κλεισίματος των δομών ψυχικής υγείας είναι κάτι παραπάνω από ορατός το επόμενο διάστημα, καθώς ξηλώνεται κάθε είδους δωρεάν παροχής στον τομέα της Υγείας και συνολικότερα.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν όλη την κοινωνία, γι’ αυτό σας καλούμε να συνεχίσετε να είστε δίπλα μας στις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Η δημόσια δωρεάν ψυχική είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας! Οι Εργαζόμενοι και η Διοίκηση
της ΚΜΨΥ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης