Στέλιος Ματαράγκας: «Μόνο αν ανατρέψουμε την κυριαρχία των καναλαρχών μπορούμε να επαναφέρουμε την Δημοκρατία»

0kaf5ual Πάνω από την Ελληνική κοινωνία αιωρείται ένα πλέγμα συμφερόντων ενίοτε  αλληλοσυγκρουόμενων αλλά που συνήθως βρίσκονται σε ένα άτυπο καρτέλ  ταύτισης συμφερόντων και αυτό είναι τα και οι καναλάρχες.
Καθώς η υποκειμενική  πληροφόρηση και ο απεριόριστος  έλεγχος των ειδήσεων ,όπως και η προβολή των πολιτικών που είναι ,,φιλικοί,, , έδωσαν  μια απεριόριστη δύναμη στους μεγάλους καναλάρχες να κυριαρχούν στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας , ο τονισμός των ειδήσεων και ο χρωματισμός που δίνουν , φέρνουν τον λαό σε δύσκολη θέση καθώς χωρίς  μια στοιχειώδη αντικειμενική πληροφόρηση είναι αδύνατον να πάρει κανείς σωστές αποφάσεις για το μέλλον του τόπου και την Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία είναι ένα κακό πολίτευμα αλλά δεν υπάρχει καλύτερο έγραψε ο Τσόρτσιλ.
Οι καναλάρχες είναι το πολύ δέκα οικογένειες κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που συνεχώς δανείζονται από τον κρατικό κορβανά για να σταθούν στα πόδια τους χωρίς ποτέ να αποδίδουν τις ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές και φόρους στο κράτος.
Η ψυχή της Δημοκρατίας είναι η αμφίδρομη πληροφόρηση. Γιατί έτσι ενημερώνεται κανείς , γιατί έτσι μετράνε τα επιχειρήματα και χωρίς αυτά επικρατεί η κοινωνία της ζούγκλας και η αδιαφάνεια.
Αν θέλουμε λοιπόν να αποκαταστήσουμε την Δημοκρατία στον τόπο μας πρέπει να βρούμε τρόπους να ανατρέψουμε την κυριαρχία τους.
Η συχνότητες που εκπέμπουν ανήκουν στο Δημόσιο και πρέπει να χρησιμοποιούνται από όλους ανεξαίρετα του Έλληνες με διάφορες μορφές. Κόμματα,συλλογικότητες , κινήματα κλπ.
Ας διδαχθούμε από την Αγγλία με την χρήση του BBC.Ας αξιοποιήσουμε και  δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αξιόπιστο, αντικειμενικό , με διαφάνεια Δημόσιο Φορέα Ενημέρωσης όπως είναι η .
Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το εκτελέσει καμμία κυβέρνηση που είναι υπό την εξουσία των καναλαρχών όπως η σημερινή του κ. Σαμαρά που επιδιώκει το κλείσιμο κάθε φωνής έστω και λόγο αντικειμενικής.
Μόνο μια πλατιά Δημοκρατική ,Ριζοσπαστική-Αντιμνημονιακή κυβέρνησή μπορεί να το πραγματοποιήσει.
-Μέλος της Νομαρχιακής Κεφαλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ