Συλλογή υπογραφών για αίτημα στο Δήμο

Η καλεί όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να συμβάλλουν άμεσα, έμπρακτα, χωρίς περιστροφές ή αναβλητικότητα στην αξιοποίηση και αναβάθμιση του Καφενείου της Καμπάνας να συνυπογράψουν την Αίτηση-Πρόταση προς τον Δήμο Αργοστολίου για την προσωρινή παραχώρηση της χρήσης του Καφενείου της Καμπάνας, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ως πολιτιστικός χώρος εκδηλώσεων με την παρουσία και ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων μελών του συνεταιρισμού και των οικογενειών τους. Θεωρείται αυτονόητο ότι όσοι συνυπογράψουν θα συμμετέχουν ενεργά στην αυτο-οργάνωση των εκδηλώσεων μέχρι να εξευρεθεί βιώσιμη και λειτουργική λύση. Η επιστολή έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία και έχουμε προσκαλέσει να δηλώσουν την ενεργό συμπαράσταση τους στο αίτημα. od3d3apf Η συγκέντρωση των υπογραφών της αίτησης γίνεται με τους εξής τρόπους:
Α) ηλεκτρονικά αποστέλλοντας email στην διεύθυνση kinimakambanas@gmail.com με ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και στοιχεία επικοινωνίας (email, τηλέφωνο),
Β) χειρόγραφα σε βιβλίο που έχει ανοίξει και είναι διαθέσιμο ώρες καταστημάτων στον πεζόδρομο της Καμπάνας επί του Λιθοστρώτου.
Η συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η χορευτική εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο του Καφενείου της Καμπάνας.
Στην περίπτωση που επιθυμείτε να συμβάλλετε περισσότερο, ενημερώνοντας οικείους σας και συλλέγοντας υπογραφές, μπορείτε: α) να προωθείτε το κάλεσμα, β) να μας ζητήσετε τυπωμένο το συνημμένο Φύλλο Έντυπων Υπογραφών και να το φέρετε συμπληρωμένο από όσους το επιθυμούν στην εκδήλωση της Παρασκευής.
Παρακαλούμε τα στοιχεία των υπογραφόντων να είναι πλήρη και ευκρινή. Η υπογεγραμμένη αίτηση θα υποβληθεί στον Δήμο και τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.
Ακολουθεί η αίτηση – πρόταση που θα υποβληθεί στο Δήμο:
17/6/2013
Προς:
1. Τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση
2. Τον Αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελο Κεκάτο
3. Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς
Αίτηση – Πρόταση
Θέμα: Παραχώρηση του Καφενείου της Καμπάνας για Εκδηλώσεις
Αξιότιμοι Κύριοι,
Η τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς παρακολουθεί με αγωνία και προβληματισμό τις εξελίξεις στο θέμα του «ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ» και του «Καφενείου της Καμπάνας». Ο λαός της Κεφαλονιάς απέδειξε έμπρακτα με την συμμετοχή και υποστήριξη του προς το Αυτό-οργανωμένο Φεστιβάλ «Καμπάν(ι)α του Λαού» όχι μόνο την επιθυμία του να παραμείνουν ανοιχτές και ενεργές οι δομές στήριξης των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αλλά και την πρόθεση του οι δομές να αναβαθμιστούν και η Πλατεία και το Κτίριο της Καμπάνας να αποτελέσουν χώρο πολιτιστικής, πνευματικής και κοινωνικής δημιουργίας και ανταλλαγών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας περιοχής της πόλης που ολοένα και περισσότερο γνωρίζει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Το Αυτό-οργανωμένο Φεστιβάλ «Καμπάν(ι)α του Λαού» που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία για τη Στήριξη της Καμπάνας – μιας αυθόρμητης, αυτο-οργανωμένης και αδέσμευτης ομάδας πολιτών – κατέδειξε με περίτρανο τρόπο ότι η στήριξη των δομών και των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας πέρα και πάνω από χρήματα και τεχνοκρατικούς μηχανισμούς απαιτεί την βούληση, την συναίνεση και την στήριξη της κοινωνίας: μέσω αυτής όλα τα άλλα προβλήματα λύνονται χωρίς ατέρμονες και ατελέσφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Η κοινωνία της Κεφαλονιάς κατανοεί πλέον κάτι που δεν κατέστη δυνατό να αναδειχθεί στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων θεσμικών οργάνων: η εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία που μπορεί να περιμένει Επιτρόπους, Οργανισμούς και Συμβούλια να συντονίσουν τις όποιες ευαισθησίες τους για να βρεθεί λύση. Η περιθωριοποίηση των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα έστω και για λίγες ημέρες ή εβδομάδες, αρκεί για να καταστρέψει δουλειά και κατακτήσεις πολλών ετών που κερδήθηκαν με προσωπικό αγώνα, αγωνία και κόστος. Και αυτό γιατί δυστυχώς η ανθρώπινη ψυχή γιατρεύεται με φροντίδα, με αγάπη και με άμεσο πλησίασμα και όχι με ανέξοδες υποσχέσεις και βολικές μεταθέσεις του προβλήματος. Επιπλέον, η τοπική κοινωνία συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Αυτό-οργανωμένου Φεστιβάλ, κατανόησε ότι τελικά είναι στα δικά της χέρια η διάσωση του Καφενείου, η στήριξη του συνεταιρισμού και των μελών του, αλλά και η αναβάθμιση της ζωής όλων των πολιτών, μέσω των πολλαπλών δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν γύρω από την ιστορική Πλατεία Καμπάνας.
Σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό οι κάτωθι υπογράφοντες την παρούσα αίτηση ζητούμε από τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς να μας παραχωρήσουν προσωρινά την χρήση για εκδηλώσεις του κτιρίου του Καφενείου της Καμπάνας μέχρι να βρεθεί οριστική και βιώσιμη λύση, η οποία να επιτρέπει την κανονική λειτουργία του προς όφελος των μελών του ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Στόχος μας είναι αυτό το διάστημα να συμμετέχουν οι μέχρι τώρα εργαζόμενοι, οι οικογένειες τους και εθελοντικά ειδικοί σε θέματα ψυχοκοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να μην υπάρξει περίοδος απομάκρυνσής και απομόνωσής τους που μοιραία οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Δηλώνουμε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παραχώρησης του το Καφενείο θα λειτουργήσει ως πολιτιστικός, πνευματικός και κοινωνικός χώρος συνάντησης για τους πολίτες της Κεφαλονιάς, τους συλλόγους και τις κινήσεις πολιτών. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως πολιτιστικού χώρου υπό την δική μας ευθύνη, στο θα αυτο-οργανωθούν από συμπολίτες μας και ομάδες πολιτών πολιτιστικές, πνευματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που θα αναδείξουν περαιτέρω, τόσο ένα εναλλακτικό μοντέλο λειτουργίας της κοινωνικής επιχείρησης, όσο και ανάδειξης της περιοχής της Πλατείας.
Καλούμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να στηρίξουν ανοιχτά αυτή μας την πρωτοβουλία που στόχο έχει να συμβάλει στην διατήρηση του Καφενείου της Καμπάνας και την στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού του μέχρι να εξευρεθεί μια πραγματικά βιώσιμη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης στο νησί μας.
Ζητούμε η αίτηση μας να τεθεί σε συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προτιθέμεθα άπαντες να παραστούμε προκειμένου να υποστηρίξουμε και προφορικά το αίτημα μας.
Οι υπογράφοντες https://www.facebook.com/events/478288748919270/?notif_t=plan_reminder