Στουρνάρας: Εντός 10ημέρου η απόφαση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα φέτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 – 2014. Ωστόσο, για το 2014 τόνισε ότι «είναι πολύ πιθανό» να μην χρειαστούν. Σε ότι αφορά τη διετία 2015-2016 αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν γνωρίζει».

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε: «παρεμπιπτόντως ελέχθη ότι πήραμε κουτσουρεμένες τις δόσεις» σημειώνοντας ότι πήραμε τη δόση όπως ακριβώς ορίζει το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

 

Διευκρίνισε ότι απλώς υπήρχε εισήγηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη δόση, αλλά ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα κοινοβούλια τους, έτσι, αυτό το θέμα θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. «Άρα ήταν θετική εξέλιξη, δεδομένων των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

 

Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε πως έχει τεθεί στο τραπέζι, πως θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες. Τόνισε πως αν γίνει δεκτό το μέτρο θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου.

 

Επίσης μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία έκθεση της τρόικας. Η εισήγηση προς την Ευρωομάδα έλεγε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και πως το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. «Δεν υπάρχει έκθεση. Πιθανότατα να αναφέρονται σε παλιές εκθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Πηγή: tvxs.gr