Σε διαθεσιμότητα 1342 εργαζόμενοι νοσοκομείων της Αττικής

Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 1.342 από τους συνολικά 1.867 εργαζόμενους (ιατρικό και λοιπό προσωπικό) έξι νοσοκομείων της Αττικής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, πρόκειται για τα:

-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών): Θα μετατραπεί σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 305 από τους συνολικά 395 εργαζόμενους (53 ιατρικό και 342 λοιπό προσωπικό).

-Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη): Θα μετατραπεί σε Παθολογικό Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας, με αποτέλεσμα 35 από τους συνολικά 80 εργαζόμενους (4 ιατρικό και 76 λοιπό προσωπικό) να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

– Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων: Θα καταργηθεί και το κτηριακό του συγκρότημα θα ενταχθεί  στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να λειτουργήσει Πολυϊατρείο, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι 223 εργαζόμενοι.

-Γενικό  Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική): Θα μετατραπεί σε ιατρεία μιας στάσης, με αποτέλεσμα από τους 511 εργαζόμενους (134 ιατρικό προσωπικό και 377 λοιπό προσωπικό), ενταχθούν σε διαθεσιμότητα οι 421.

– Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ):  Θα καταργηθεί, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι 23 εργαζόμενοι.

-Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμιγκ):  Θα συγχωνευθεί με το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης και θα μετατραπεί από γενικό  νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης, με αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα 335 από τους συνολικά 635 εργαζόμενους (92 ιατρικό και 546 λοιπό προσωπικό).

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έχει πει μέχρι σήμερα ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, κανείς από τους εργαζόμενους που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν θα απολυθεί.

Πηγή: aftodioikisi.gr