Σόιμπλε: «Μοναδική παράσταση» το «κούρεμα» της Ελλάδας

drjnjg1z Ως μια «μοναδική παράσταση» χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στην Bild σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου στους τομείς της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που αναμένεται την επόμενη Πέμπτη στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά στο ερώτημα σχετικά με το αν υπάρχει η πιθανότητα για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών, συνολικά για την Ευρωζώνη.
«Το κούρεμα χρέους ήταν μια μοναδική παράσταση. Πάνω σε αυτό υπάρχει συναίνεση στην Ευρώπη. Όποιος το κλονίσει αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τι κάνει: κανένας επενδυτής δεν θα αγόραζε πλέον ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέροντας ωστόσο ότι «το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας τρέχει ως το 2014».
Στην ερώτηση της εφημερίδας αν μπορεί να εγγυηθεί στους Γερμανούς πολίτες ότι και μετά τις εκλογές δεν θα χρειαστεί «να ξεγράψουν γερμανικό χρήμα για την Ελλάδα», ο Σόιμπλε έδωσε την εξής απάντηση: «Εγγυώμαι ότι θα κάνω το παν ώστε το πρόγραμμα να είναι επιτυχές. Οι πρώτες επιτυχίες ήδη φαίνονται. Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η χώρα γίνεται πάλι πιο ανταγωνιστική και εξυγιαίνει τα δημοσιονομικά της».