Απολογείται ο Σ. Κόκκαλης για απιστία σε βάρος του ΟΠΑΠ

Για ηθική αυτουργία σε απιστία, σε βάρος του ΟΠΑΠ, απολογούνται στις 18 Ιουλίου ο πρόεδρος της Ιντραλότ Σωκράτης Κόκαλης, οι συνεργάτες του στην εταιρία Κώστας Αντωνόπουλος και Ανδρέας Παπούλιας, ενώ για το αδίκημα της απιστίας θα δώσουν εξηγήσεις ο πρώην πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σωτήρης Κωστάκος και Βασίλης Νιάδας. 

Οι κατηγορίες αφορούν τη σύμβαση του 2007 μεταξύ Ιντραλότ και ΟΠΑΠ για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής στήριξης στον Οργανισμό. Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μετά τη μήνυση της εταιρίας Glory Technology, θυγατρικής του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, παραιτήθηκαν δύο από τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης με αποτέλεσμα αυτός να κηρυχθεί άγονος και το έργο να δοθεί με απευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ. Η εταιρία υποστηρίζει ότι ο ΟΠΑΠ, αν και την αγόρασε με στόχο να αυτονομηθεί, ωστόσο έδωσε τις συμβάσεις στην Ιντραλότ, αποκρύπτοντας ακόμα και τις προσφορές της Glory.

Παραλλήλως, ποινικές διώξεις για τα ίδια αδικήματα και στα ίδια πρόσωπα ασκήθηκαν και για την ανανέωση της σύμβασης το 2010, που είχε το ίδιο αντικείμενο και τις δόθηκε με την ίδια διαδικασία, ενώ εκκρεμεί και φορολογικός έλεγχος για την Ιντραλότ μετά από καταγγελίες της Glory για εικονικές συναλλαγές και τιμολόγια με την Ιντραλότ Κύπρου.

Πηγή: ΝΕΤ