Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Το μαρτύριο της σταγόνας (taxisnet) ή Λογιστές σε νευρική κρίση»

vzzvarg2 Να παραμείνει το τάξις νετ για την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων ανοικτό έως 31/12/2013
Η ζωή ενός Λογιστή – Φοροτεχνικού είναι γεμάτη μόνο από συνεχή αγωνία, κυνήγι ημερομηνιών, ΑΛΛΑ και κυνήγι μαγισσών μήπως και μαντέψουν ,πράγμα απίθανο πως θα ξυπνήσει το υπουργείο Οικονομικών και σε τι βασανιστήρια θα τους υποβάλλει .
Έχουμε ήδη μπει στην περίοδο που οι κουτοπόνηροι πολιτικάντηδες κυβερνούν την χώρα
Για πολλοστή φορά, προέκυψε απρογραμμάτιστη, έκτακτη, αδυναμία του Taxisnet. Τα προβλήματα στην πρόσβαση εδώ και καιρό είναι γνωστά, πραγματικά, δυσκολεύουν τη ζωή των λογιστών, παρά τις ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι Όποιος κάνει τον κόπο και μπει στην πύλη ενημέρωσης και διαλόγου της κοινότητας των λογιστών αντιλαμβάνεται αμέσως το μπάχαλο που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε σχέση με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.
Δυστυχώς, τα προβλήματα που ήταν πολλά όλο το τελευταίο διάστημα, συνεχίζονται και μετά την «περίφημη» ανακοίνωση που ανέφερε με έμφαση «Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον «κατάρρευση» του συστήματος».
Ενώ η νομοθεσία προβλέπει ξεκάθαρα πως οι πολίτες πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία 5 μηνών για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, το ίδιο το κράτος καταστρατηγεί με πράξεις και παραλείψεις του τη δυνατότητα αυτή.
Οι λογιστές όλης της χώρας είναι στα κάγκελα. ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ αποφάσισαν αποχή από την κατάθεση των δηλώσεων μέχρι τις 22 Ιουλίου πρώτη μέρα προθεσμίας λήξης φορολογικών δηλώσεων καθώς οι επαφές που είχαν με το Υπουργείο Οικονομικών δεν κατέληξαν πουθενά σε σχέση με το αίτημα μιας εύλογης παράτασης Υπουργείο απάντησε πως αδυνατεί για την αλλαγή ημερομηνιών υποβολής λόγω άκουσον άκουσον μνημονιακής υποχρέωσης!
Και ως εκ θαύματος ξαφνικά μέσω τουίτερ μαθαίνουμε στις 22/7/2013 ότι θα δοθεί παράταση για τους φορολογουμένους που ο ΑΦΜ λήγει σε 1 και 2 και αυτό όπως άφησε να εννοηθεί ο περισπούδαστος ΓΓ εσόδων χάριν δικών του προσπαθειών
Είναι κρίμα για την Ελλάδα να γράφει στο τουίτερ ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών ότι: «το παλεύει με την Τρόικα για να πάρουν παράταση οι φορολογικές δηλώσεις».
Κύριε Γενικέ, εσείς πρέπει να κρίνετε εάν θα πρέπει να λειτουργεί σωστα το ΥΠΟΙΚ και όχι να μας λέτε εάν σας δώσει έγκριση η Τρόικα δηλαδή τα λαμόγια – οι τοκογλύφοι.
Η πραγματικότητα βέβαια είναι γνωστή στον κλάδο των λογιστών και τα μεγάλα, συνεχιζόμενα, εκνευριστικά προβλήματα στην πρόσβαση και λειτουργία στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ δεν κρύβονται από μία ανακοίνωση. Είναι μάλλον άσκοπο και βαρετό να απαριθμήσει κανείς ξανά θέματα που έχουν προκύψει και ταλαιπωρούν τους λογιστές στην υποβολή των δηλώσεων (ενδεικτικά μόνο, φόρτωση των στοιχείων των τόκων καθυστερημένα, καθυστερημένες και λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών από το Δημόσιο, καθυστερημένη έκδοση εγκυκλίων).
Είναι όμως επιβεβλημένο, σε μία περίοδο υψηλότατου φόρτου εργασίας με απάνθρωπα ωράρια για τους λογιστές, να υπάρχει το ελάχιστο , ειλικρίνεια ,ανάμεσα σε Υπουργείο Οικονομικών και τους λογιστές, κάτι τι το οποίο δεν υπάρχει και έτσι αυτή την στιγμή το κράτος έχει απέναντι του, γιατί έτσι προτιμά όλον τον κλάδο
Ο ΓΓ εσόδων πρέπει να καταλάβει ότι δεν προλαβαίνουμε σε ένα τόσο μικρό διάστημα να καταθέσουμε τις δηλώσεις
Επίσης, μόλις πριν λίγες ημέρες υπήρξε πρόταση προσφυγής σε κάθε ένδικο μέσο κατά του ελληνικού δημοσίου από τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών αλλά και άλλους συλλόγους που συνυπογράφουν καθώς επίσης κατά πληροφορίες κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από γνωστό λογιστή της Αθήνας στην οποία σημειώνονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η είσπραξη των εσόδων του Κράτους αποτελεί ανάγκη ύψιστης προτεραιότητας για την κάλυψη των δημοσίων δαπανών. Το Υπουργείο Οικονομικών δείχνει αμέλεια στην εκπλήρωση των καθηκόντων του λόγω του ότι η Εξουσία θεωρεί ότι έχει ατιμωρησία. Καθημερινά έχουμε παράβαση καθήκοντος και απιστία περί την υπηρεσία με συγκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων.».
Η διοίκηση του ΥΠΟΙΚ δείχνει να αδιαφορεί η συμπεριφορά της δείχνει απαξιωτική απέναντι σε ένα κλάδο του υποφέρει τα πάνδεινα ο οποίος δεν μπορεί αντικειμενικά να κάνει σωστά την δουλεία του.
Κάθε μέρα γνωρίζει η πολιτική ηγεσία το πόσες δηλώσεις υποβάλλονται , οι Φοροτεχνικοί έχουν κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό , συνεχείς θυσίες , και ρεαλιστικές προτάσεις , ας βρει λοιπόν το κουράγιο η πολιτική ηγεσία να θέσει τους φορολογουμένους εκπρόθεσμους.
Πώς να είναι απόλυτα ενημερωμένος ο λογιστής μέσα σ’ αυτό τον καταιγισμό νόμων, αποφάσεων, εγκυκλίων και άλλων νομοθετημάτων που ξεφυτρώνουν καθημερινώς σαν μανιτάρια; Αλλά ακόμη κι αν ξενυχτάει διαβάζοντας, το επόμενο πρωί πάλι δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του διότι οι εφαρμογές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα είναι εκτός λειτουργίας!
Η ζητούμενη παράταση δεν είναι ένα «συντεχνιακό» αίτημα, όπως τεχνηέντως κάποιοι κύκλοι διαχέουν. Η «συντεχνία» των λογιστών – φοροτεχνικών, για όσους ευχαριστούνται να την αποκαλούν έτσι, το μόνο που ζητά είναι να κάνει τη δουλειά της με αξιοπρέπεια, να εξυπηρετήσει σωστά τους φορολογούμενους σύμφωνα με τις πραγματικές δικές τους ανάγκες και όχι βάσει του Α.Φ.Μ, να δουλέψει σε ανθρώπινα ωράρια και όχι ξενυχτώντας ευελπιστώντας να πετύχει καλύτερες ταχύτητες στο taxis, ζητά να παραμείνει σωματικά και ψυχικά υγιής.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να μείνει το ταξισνετ ανοιχτό έως 31/12/2013
Και βλέποντας όλα αυτά τι ποιο απλούστερο από ένα δεκαετές σε ισχύ φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα συντάξουν και θα συμμετέχουν σε αυτό ενεργά οι ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; Eνα νομοσχέδιο με μειωμένους συντελεστές φορολόγησης ξεκάθαρο έτσι ώστε ο φορολογούμενος , αλλά και οι επενδυτές οι οποίοι θέλουν να στήσουν επιχειρήσεις στην πατρίδα μας να είναι ενημερωμένοι για το τι θα ισχύει τα επόμενα 10 χρόνια ,
Τι ποιο απλούστερο από έναν Κώδικα βιβλίων και Στοιχείων σημερινο ΚΦΑΣ, δέκα έως είκοσι σελίδων που να αναφέρει μόνο τι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και όχι έναν κώδικα όπως είναι ο σημερινός που ,όμοιος του δεν υπάρχει στην γη, 750 περίπου σελίδων με ένα κυκεώνα νόμων αποφάσεων και εγκυκλίων ?
Αλλα για να γίνουν όλα αυτά θα πρεπει να υπαρξει πλήρης απαλλαγή από το Μνημόνιο και από τους μνημονοιακους υποστηρικτες του και ετσι να διαμορφωθεί ένα φορολογικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο με πρωταγωνιστες τους ΛΟΓΙΣΤΕΣ και επιπλεον βασικους άξονες του
φορολογικού αυτού συστήματος, εκτος των ανωτερω :
Δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών.
.
Δραστική μείωση της σημερινής φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών
και των συνταξιούχων μέσα από φοροελαφρύνσεις, αφαίρεση δαπανών από φόρο κλπ.
ΦΠΑ 5% στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης και στο εγχώριο τουριστικό
πακέτο και την κρουαζιέρα και 10% εστιαση
Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης σε
τιμές του Απριλίου 2010 και αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, όπως
ισχυει και για τη ναυτιλία.
.
Μείωση Φορολογίας Εισοδήματος Νομικών Προσώπων ούτος ώστε να
καταστεί η χώρα μας φορολογικά ανταγωνιστική σε σχέση με τις γειτονικές
χώρες.
Καταργούνται τα χαράτσια και η φορομπηχτική πολιτική στα ακίνητα
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι
Πεντακόσιες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο μέλος, και ένας στους τρεις Έλληνες υποσιτίζεται, ΚΑΙ
Αγοράζω και στηρίζω μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα και εταιρείες !

Λογιστής Φοροτεχνικός
Υπεύθυνος οικονομικών συντονιστικής επιτροπής Κεφαλονιάς
Μέλος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης οικονομικών
ΥΓ Η παρούσα επιστολή θα προωθηθεί για επερώτηση στην βουλή