Ιθάκη: Νόμιμη η υποψηφιότητα Κασσιανού στις εκλογές του 2010

estsjb4v Δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής για τον δήμαρχο Ιθάκης, Γιάννη Κασσιανό, για την πράξη της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και η υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές του 2010 κρίθηκε νόμιμη. Αυτά αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Η καταγγελία είχε γίνει με ανυπόγραφη επιστολή «υπαλλήλων του Δήμου Ιθάκης» αλλά και επώνυμη καταγγελία του πρ. δημάρχου Ιθάκης, Σπύρου Αρσένη στο εφετείο Πατρών. Η αντιεισαγγελέας, αφού μελέτησε τις προϋποθέσεις που έπρεπε να πληρεί ο υποψήφιος δήμαρχος αλλά και απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους μετά από ερώτημα του γενικού γραμματέα  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αυτοδίκαιης έκπτωσης του δημάρχου από το αξίωμά του, απόφαση που αποδέχτηκαν ομόφωνα και οι τρεις δικαστές του συμβουλίου του Πλημμελειοδικών. Ας δούμε τι έγραφε ο , το Σεπτέμβριο του 2011, γι’ αυτό το θέμα. Στις 07-09-2010, μία εβδομάδα πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για δήμαρχος, επισκέφθηκα μαζί με την κ. Ελένη Χαλιώτη, δικηγόρο, την Εισαγγελεία Κεφαλληνίας να ζητήσω αντίγραφο του Ποινικού μου Μητρώου. Ο υπάλληλος της εισαγγελίας κ. Νίκος Ευαγγελάτος, μου απάντησε ότι το Ποινικό Μητρώο δεν δίνεται ποτέ στα χέρια και στέλνεται μόνο υπηρεσιακώς, σε όποια υπηρεσία το ζητήσει. Μου απάντησε όμως ρητώς ότι δεν έχω κανένα κώλυμα να θέσω υποψηφιότητα ως δήμαρχος.ΠαρΆ όλΆ αυτά Το Ποινικό Μητρώο μου, μετά τις εκλογές, κυκλοφορούσε στα καφενεία της Ιθάκης.
Στις 17-10-2010, που κατέθεσα το φάκελο της υποψηφιότητάς μου για δήμαρχος Ιθάκης στο Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας, όπου και περίμενα περίπου δύο ώρες για τον έλεγχο και την βεβαίωση αρτιότητας του φακέλου, εννοείται ότι έλεγξε την αρτιότητα του φακέλου, αλλά και το Ποινικό Μητρώο μου και δέχτηκε ως έγκυρο το φάκελο της υποψηφιότητάς μου.
Ένα χρόνο και δέκα μέρες αργότερα, έρχεται ο κ. Αποστολόπουλος Της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μας ενημερώσει ότι έχει ζητήσει την γνωμοδότηση των Νομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη νομιμότητα της υποψηφιότητάς μου.
Απορία προς όλους τους κυρίους προαναφερθέντες Εισαγγελείς, υπαλλήλους της Εισαγγελείας, Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ο.Τ.Α και τους νομικούς τους Συμβούλους είναι η εξής:
Πόσο χρόνο χρειάζεται να πάρει κανείς το Ποινικό Μητρώο του Κασσιανού και να δει αν εμπίπτει στο άρθρο 236 του Καλλικράτη, περί εκπτώσεως από το δημαρχιακό του αξίωμα;
Όσους δικηγόρους ρώτησα εγώ, μου είπαν μισή ώρα. Και επειδή βρήκα το Ποινικό μου Μητρώο στα καφενεία της Ιθάκης και το έδωσα σε αρκετούς δικηγόρους, μου είπαν όλοι, ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Aρα πόσο καιρό θα σας περιμένω, κύριοι προαναφερθέντες, για να αποφανθείτε την εγκυρότητα της υποψηφιότητάς μου;
Μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε τη συζήτηση μας, με αγωγές και μηνύσεις για παραβάσεις καθηκόντων και διασπορά ψευδών ειδήσεων;
Παράκληση: Κε Ευαγγελάτε, μήπως μπορείτε να παραδώσετε αντίγραφο του Ποινικού μου Μητρώου, στην κ. Ελένη Χαλιώτη, η οποία κρατάει πληρεξούσιό μου, από πέρυσι 07-09-2010, με τη σφραγίδα της Εισαγγελείας, διότι αυτό που βρήκα στα καφενεία της Ιθάκης, δεν είμαι σίγουρος αν είναι το πραγματικό. Ο λόγος δε που το θέλω, είναι για να το δημοσιεύσω στις εφημερίδες.
Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Ιωάννης Κασσιανός

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα