Βρείτε τα οικονομικότερα δίδακτρα φροντιστηρίων…online.

Το υπουργείο Εμπορίου, έχει αναπτύξει το «Παρατηρητήριο Διδάκτρων» μια ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω διαδικτύου. Σε αυτήν αναρτώνται οι τιμοκατάλογοι:

1.       Βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών
2.       Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών
3.       Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης
4.       Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και
5.       Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών.
Το «ψαχτήρι» κάνει αναζητήσεις και στις 13 περιφέρειες της χώρας ενώ ειδικά για την Αττική γίνεται εξειδικευμένη αναζήτηση ανά δήμο. Για να «κατεβάσετε» τους τιμοκαταλόγους θα χρειαστεί να διαθέτετε ένα excel εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να δημοσιεύουν τους τιμοκαταλόγους τους στο παρατηρητήριο των διδάκτρων, σε πολλές περιοχές υπάρχουν ελλείψεις ενώ για πολλά φροντιστήρια δεν είναι διαθέσιμοι οι τιμοκατάλογοι του 2013. Παρ’ όλα αυτά, αν αφιερώσετε λίγο χρόνο θα σχηματίσετε μια καλή εικόνα για το τι «παίζει» στη γειτονιά σας.
Από εκεί και πέρα, θα μπορέσετε να απευθυνθείτε στα φροντιστήρια ενημερωμένοι. Και μην ξεχνάτε. Ειδικά στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών ο ανταγωνισμός έχει γίνει πολύ μεγάλος οπότε πάντοτε υπάρχει περιθώριο να ζητήσετε καλύτερη τιμή, ειδικά αν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το ποσό των ετήσιων διδάκτρων μαζεμένο.
Το Παρατηρητήριο Διδάκτρων θα το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση