«Φιλική» ήττα 2-1 της Εθνικής Ελπίδων Σάλας

3kegdqax Η Εθνική Ελπίδων Σάλας ηττήθηκε 2-1 από την αντίστοιχη της Ιταλίας, στον δεύτερο και τελευταίο μεταξύ τους φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Αργοστόλι. Η ελληνική ομάδα είχε και πάλι πολύ καλή απόδοση και θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη απέναντι στους Ιταλούς, καθώς οι νεαροί διεθνείς δημιούργησαν πολλές σπουδαίες φάσεις. Τα τέρματα των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Αρίλο (6:13), Ντα Σίλβα (21:09), ενώ η Εθνική μείωσε στο 34:20 με τον Κουνίδη. Οι καλύτερες στιγμές της Ελλάδας ήταν με τους Κατεβτσιάν (10΄), Πάνου (17΄, 18΄ 35΄) και Ντάρλα (24΄).
Αρχική πεντάδα Ελλάδας: Κεφάλας, Ράπτης, Αλεξόπουλος, Ντάρλας, Κατεβτσιάν. Αγωνίστηκαν και οι Πάνου, Θεοδοσιάδης, Σταυρακόπουλος, Μάλοβιτς, Βασιλόπουλος, Μάντης, Κονταρίνης, Κουνίδης και Γαλακτόπουλος.
Αρχική πεντάδα Ιταλίας: Μολίν, Μπαϊόκι, Καβερζάν, Ντα Σίλβα, Φροζολόνε. Αγωνίστηκαν και οι Αρίλο, Ατσόνι, Ντο Γκουίντα, Ντι Ματέο, Φεντερίκο, Στίπα, Ουγκεράνι και Μπατέλα. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Σε αυτούς τους δύο φιλικούς αγώνες με μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο αποδείξαμε ότι το ελληνικό futsal κάνει τα τελευταία χρόνια σταθερά βήματα προόδου και μπορεί να σταθεί επάξια σε αγώνες υψηλών απαιτήσεων. Σήμερα ηττηθήκαμε, όμως συνολικά μπορώ να πω ότι ήμασταν ισάξιοι των αντιπάλων και θα μπορούσαμε να πάρουμε μια νίκη. Οι Ιταλοί ήταν περισσότερο τυχεροί, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την εικόνα μας. Είμαστε σε καλό δρόμο και συνεχίζουμε τη μεθοδική δουλειά. Τέλος, θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω την τοπική Ένωση για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή Στέφανου Σοϊλεμέ. *Το πρωί της Τετάρτης 11/12 οι αποστολές των δύο Εθνικών Ομάδων επισκέφθηκαν μαζί το μνημείο των Κεφαλλονιτών που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων, καθώς επίσης το μνημείο των πεσόντων Ιταλών στρατιωτών της μεραρχίας Acqui. Η επίσκεψή τους συνοδεύτηκε από κατάθεση στεφάνων και στα δύο μνημεία.  

Πηγή: Αναδημοσιεύεται με άδεια από το sportsthea.blogspot.com