Βραζιλία: Θλιβερά επεισόδια σε γήπεδο και ανησυχίες ενόψει Μουντιάλ

Από θλιβερά επεισόδια σημαδεύτηκε η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Βραζιλίας, μόλις δύο εικοσιτετράωρα μετά την κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ και έξι μήνες πριν η χώρα φιλοξενήσει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Ο αγώνας ανάμεσα στην Βάσκο ντα Γκάμα και την Ατλέτικο Παραναένσε διεκόπη για μία ώρα, καθώς σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης συμπλοκές ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο ακόμα και για έναν νεκρό οπαδό, χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.
Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, στο γήπεδο δεν υπήρχε αστυνόμευση καθώς στην η ευθύνη της αστυνομίας περιορίζεται στους δημόσιους χώρους και τα γήπεδα δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοιοι.
Η εξέλιξη αυτή εγείρει ερωτηματικά για την ασφάλεια των φιλάθλων στα γήπεδα στην διοργάνωση του Μουντιάλ, αναφέρουν ανταποκριτές.
Στην διάρκεια της διακοπής του αγώνα, χρειάστηκε να προσγειωθεί στρατιωτικό ελικόπτερο στον αγωνιστικό χώρο για να μεταφέρει τραυματίες στο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά, η αναμέτρηση συνεχίστηκε κανονικά και στο αγωνιστικό μέρος, η ιστορική Βάσκο Ντα Γκάμα ηττήθηκε με 5-1 και υποβιβάστηκε, όπως και η περσινή πρωταθλήτρια Φλουμινένσε.

Πηγή: euronews.com