Τι γίνεται με τα χρήματα που μάζεψε η ομογένεια για τη μικρή Μυρτώ;

Μια απίστευτη διαμάχη έχει ξεσπάσει παράλληλα με τη μάχη ζωής που δίνει η 16χρονη Μυρτώ στη Βοστώνη. Η νεαρή κοπέλα που έζησε τον εφιάλτη της άγριας κακοποίησής της στη Πάρο με αποτελεσμα να δίνει μεγάλη μάχη για την αποθεραπεία της έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ σε ειδικό κέντρο.
Κόρη απόστρατου υπαξιωματικού του ΠΝ η Μυρτώ συνοδεύεται απο τη μητέρα της . Η οποία όμως αναγκάστηκε να εμπλακεί και με δικηγόρους αφού έχει προκύψει μέγα θέμα με τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “Πρωϊνή”:

•Τα χρήματα, περισσότερα από 110.000 δολάρια, βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων. Υποτίθεται ότι συγκεντρώθηκαν, από προσφορές της Ομογένειας κι εκδηλώσεις, γιά τα ιατρικά και λοιπά έξοδα της άσχημα κακοποιημένης νεαρής, που νοσηλεύεται σε ιατρικό Κέντρο της πόλης, από το καλοκαίρι 2013.

•Η Ομογένεια ευαισθητοποιήθηκε με το δράμα της Μυρτώς και ανταποκρίθηκε οικονομικά. Τώρα όμως πληροφορείται ότι, η Ομοσπονδία, με διάφορες προφάσεις, θέλει να διαχειριστεί τα χρήματα, όπως αυτή κρίνει. Και η Ομογένεια αρχίζει να αγανακτεί, επειδή έδωσε τα χρήματα γιά την Μυρτώ και δεν έβαλε »τοποτηρητή» γιά να αποφασίζει, καμία Ομοσπονδία Βοστώνης. Η Ομοσπονδία λέει ότι μαζεύτηκαν τα χρήματα (επίσημα 110.000 δολ.) γιά να πληρωθούν, η εγχείρηση 5 Δεκεμβρίου 2013 στο Childrens Hospital και να αγοραστεί ένα ειδικό μηχάνημα (Tobii Speech Recognition Device, στοιχίζει 25.000 δολ.) γιά να μπορεί η Μυρτώ να επικοινωνεί με ανθρώπους.

•Αλλά, μία Ελληνοαμερικανίδα φιλάνθρωπος η κ. Μπέσσυ Πάππας πλήρωσε τα της εγχείρησης, ενώ η κατασκευάστρια εταιρία (Medtronic), χάρισε ένα ειδικό μηχάνημα-»αντλία».

•Aρνείται να δώσει απολογισμό Η Ομοσπονδία, παρά τα αιτήματα της μητέρας, που είναι και νομικά υπεύθυνη γιά την ανήλικη Μυρτώ, αρνείται να δώσει απολογισμό-λογαριασμό. Δηλαδή, πόσα χρήματα ακριβώς μάζεψε και από ποιούς, όπως έχει υποχρέωση από τον Νόμο να πράξει, ως μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ.

•Η Ομοσπονδία είχε πει ότι θα ασχοληθεί με τα χρήματα γιά την Μυρτώ στην επόμενη Συνέλευση τον… Μάϊο 2014.

Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει το ρεπορτάζ τη Πρωϊνής. Μένει να δούμε τι απαντά και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων.