Συγχωνεύονται Αργοστόλι – Ληξούρι

oqjqn34k
Στη συγχώνευση μεταξύ Αργοστολίου και Ληξουρίου σε μία ενιαία πόλη-υπερπρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς προχωρά το Υπουργειο Διοικητικης Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου ”Αριστείδης” που αφορά τη συγχώνευση ζημιογόνων πόλεων της Ελλάδας με πληθυσμό μικρότερο των πέντε χιλιάδων κατοίκων.
Βασικό κριτήριο αποτελεί η ύπαρξη άλλης μεγαλύτερης πληθυσμιακά πόλης σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 40 χιλιομέτρων.
Το σχέδιο ”Αριστείδης” αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά πιλοτικά στο νησί της Κεφαλλονιάς και προβλέπει σε πρώτη φάση το ”σπάσιμο” της ζημιογόνας πόλης του Ληξουρίου σε ”καλό και ”κακό Ληξούρι”.
Το ”υγιές’‘ κομμάτι της πόλης όπως ο δήμος, ο ΟΤΕΔΕΗ και η εφορία έχουν ήδη μεταφερθεί στο Αργοστόλι ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί τους επόμενους μήνες και με το λιμάνι,τις δύο από τις τρεις τράπεζες ( Αlpha και Εθνική), την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (μαζί με τις καφετέριες ΖΟDIAC και COZY), το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Δημοτικότον ιερό ναό του Αγ. Χαραλάμπους και το γήπεδο του Παλληξουριακού.
Επίσης το ερχόμενο φθινόπωρο ξεκινάει η εθελούσια έξοδος από το Ληξούρι περίπου 1.000 κατοίκων και η μεταφορά τους στο Αργοστόλι με ναυλωμένα ειδικά γι αυτό το σκοπό πούλμαν και φέρυ-μποτ.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων κατοίκων Ληξουρίου για συμμετοχή στο σχέδιο ”Αριστείδης”.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Υπουργείου σε βάθος δεκαετίας το ζημιογόνο για το κράτος Ληξούρι θα αποτελεί παρελθόν με την οριστική του απορρόφηση από το Αργοστόλι που θα μετατραπεί σε μία σύγχρονη και ευέλικτη υπερ-πρωτεύουσα για την Κεφαλονιά.

Πηγή: http://to-fresko.blogspot.gr/