Απίστευτες καταγγελίες Συρμόγλου για Σαμαρά και Λιάπη θάφτηκαν από τα Μ.Μ.Ε.

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε μία ανελέητη επίθεση στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Έργο Πολιτών», η οποία υποτίθεται ότι είχε δημιουργηθεί για να ελέγχει όλες τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και για να προωθήσει τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.
Ο τ. πρόεδρος της Στέλιος Συρμόγλου κατακεραυνώνεται από τους δημοσιογράφους πότε για τον μισθό του, πότε για τα 7.500.000 που στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο το «Έργο Πολιτών» και πότε για ένα έλλειμμα 500.000 που προκύπτει για την Οργάνωση.
Τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες και ειδησεογραφικά portal αφήνουν συνεχώς υπονοούμενα για τη λειτουργία της ΜΚΟ, χαρακτηρίζοντας «κολλητό» του Καραμανλή τον τ. πρόεδρο γράφοντας μάλιστα ότι ο ίδιος «ανερυθρίαστα παραδέχτηκε πως έπαιρνε μισθό 5.500 ευρώ» (τα περισσότερα ΜΜΕ γράφουν το μικτό ποσό των 9.500 ευρώ).

Ως εδώ καλά… Είναι πολλές οι ΜΚΟ που αποδεικνύονται «αμαρτωλές» και ήδη η κοινή γνώμη περιμένει με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις επόμενες αποκαλύψεις.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς δεν θα ασχοληθούμε ούτε με τα κολλητηλήκια που μπορεί να είχε ο Συρμόγλου με τον Καραμανλή, ούτε με τα 7.500.000 με τα οποία επιχορηγήθηκε η ΜΚΟ (που στην ουσία ήταν κρατικός φορέας, η ίδρυση του οποίου μάλιστα πέρασε μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο), ούτε με το μισθό που έπαιρνε ο ίδιος.
Θα ασχοληθούμε με κάτι που αποφεύγουν συστηματικά να ασχοληθούν τα κεντρικά Μ.Μ.Ε., δηλαδή τις απίστευτες καταγγελίες του προέδρου της ΜΚΟ για τον ταχυδακτηλουργικό τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκαν 500.000 ευρώ στο δρόμο από το υπουργείο Πολιτισμού προς τον Οργανισμό.
Ο κ. Συρμόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Λιάπη, ότι «εξαφάνισε» εντελώς αδικαιολόγητα το ποσό και τον νυν πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού «έθαψε» το θέμα λόγω της συγγένειας του υπουργού με τον Κώστα Καραμανλή.
Προκαλεί πραγματικά μεγάλη έκπληξη ότι ελάχιστα μέσα ασχολήθηκαν με αυτές τις καταγγελίες παρότι έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού Ε.
Ας δούμε τι είπε ο κ. Συρμόγλου στον Άκη Παυλόπουλο.

«Αναγκάστηκα να κάνω αναφορά (επί Λιάπη) στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή, επίσης έκανα αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις 500.000 ευρώ που δεν δόθηκαν στο «Έργο Πολιτών», που δεν επεστράφησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (όπως θα όφειλαν), και κανείς, δεν έβρισκε τι έγιναν τα χρήματα, ούτε καν ο γεν. διευθυντής του υπουργείου Πολιτισμού.»
«Τον κ. Λιάπη διαδέχεται ο κ. Σαμαράς. Απευθύνθηκα στον κ. Σαμαρά για το θέμα των 500.000. Ο κ. Σαμαράς μου είπε να περιμένω. Όταν του είπα ότι τα χρήματα δεν βρίσκονται σε ταμεία του υπ. Πολιτισμού μου είπε να μην ασχοληθώ με τα το θέμα αυτό για το λόγο ότι ο κ. Λιάπης είναι συγγενής του πρ. πρωθυπουργού (Κώστα Καραμανλή). »

Ο κ. Συρμόγλου αφήνει σκιές και για τον επόμενο υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, αφού ταυτόχρονα αναφέρεται σε ένα περίεργο έλλειμμα 14.000.000 ευρώ, το οποίο χρεώθηκε αρχικά στον Οργανισμό για να βγει μετά το υπουργείο και να ισχυριστεί ότι το ποσό αυτό είχε προκύψει από λάθος κάποιας δακτυλογράφου.

Δείτε στο video όλες τις καταγγελίες του κ. Συρμόγλου.

Σύνταξη / Επιμέλεια

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0