Βόμβα Μαρινάκη! Ολυμπιακός Β΄ ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

43sdgske
Μία βόμβα μεγατόνων, τουλάχιστον για την Κεφαλονιά, έσκασε σήμερα το απόγευμα μετά την αποκάλυψη στο twitter της είδησης ότι ο δημιουργεί β’ ομάδα («Ολυμπιακός Β’») ύστερα από συγχώνευση με τον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς.
Ισχυρός παράγοντας του Ολυμπιακού, του οποίου το όνομα δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο, αναλαμβάνει σήμερα ή αύριο πρόεδρος στον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς, μία ομάδα που ουσιαστικά έχει διαλυθεί αφού έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι από το 2011. Ο λόγος είναι η δημιουργία του Ολυμπιακού Β΄ κάτι για το οποίο ο Ολυμπιακός ενημέρωσε την ΕΠΟ πριν από λίγες ημέρες, και την Σούπερ Λίγκα πριν από λίγες εβδομάδες. 
10urcyri

 

Το ιστορικό

Η αρχική ιδέα έπεσε πριν από λίγες εβδομάδες όταν κλιμάκιο του Ολυμπιακού επισκέφτηκε την Κεφαλονιά προκειμένου να παραδώσει βοήθεια στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Ληξουρίου. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανακοίνωσε τότε ότι η ομάδα των Πειραιωτών θα δώσει 500.000 ευρώ για τις επισκευές στα σχολεία της Κεφαλονιάς. Όμως ο Μαρινάκης δεν έμεινε εκεί.
04ggvhoq
Ο Γρηγόρης Γεωργάτος, που ήρθε μαζί με την αντιπροσωπεία και έχει καταγωγή από την Κεφαλονιά, μίλησε με τον Βαγγέλη Μαζαράκη, πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ, και τον ενημέρωσε για την ιδέα να αναλάβει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού την επαναλειτουργία της ομάδας της Κεφαλονιάς και η ΕΠΣΚΙ να παραχωρήσει το ΑΦΜ και τον αριθμό μητρώου της ομάδας στον Ολυμπιακό Πειραιά προκειμένου να λειτουργήσει η νέα ομάδα ως Ολυμπιακός Β’. Ο κ. Μαζαράκης τότε επικοινώνησε με τον τ. πρόεδρο του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς, Δημήτρη Σπαθή και κλείστηκε νέο ραντεβού που έγινε παρουσία και του κ. Σπαθή. 
Μέσα σε μία ώρα, οι τρεις άντρες είχαν συμφωνήσει, ενώ συμφωνήθηκε να μην διαρρεύσει τίποτα μέχρι να ενημερώσει ο Ολυμπιακός το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας αλλά και την ΕΠΟ.
2vgpeh0k

Το ισπανικό μοντέλο

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε πριν από λίγες εβδομάδες την Σούπερ Λίγκα, και για το σκοπό αυτό μάλιστα, συστάθηκε επιτροπή από 4 ομάδες προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα.
Το μοντέλο που θα ακολουθήσει η Λίγκα είναι το Ισπανικό στο οποίο οι Β’ ομάδες παίζουν στις μικρότερες κατηγορίες με ταβάνι την δεύτερη. Δηλαδή στην δική μας περίπτωση τη Φούτμπολ Λιγκ. Από εκεί και πέρα, μόλις η επιτροπή κατέληγε στο μοντέλο, θα ενημέρωνε την ΕΠΟ ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Όμως ο Ολυμπιακός, μέσω του 4ου αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Γιάννη Μώραλη, ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη την ΕΠΟ και έτσι η ιστορική απόφαση για τη δημιουργία της πρώτης ελληνικής β’ ομάδας μπήκε στην τελική ευθεία. Αυτό γίνεται ώστε να αποφεύγεται ο διαρκής δανεισμός των παικτών, να μπορούν να αγωνίζονται οι νεώτεροι παίκτες ώστε να δοθεί νέο κίνητρο ειδικά στους παίκτες της Ακαδημίας.

Ο

4lv2jzprΗ ιδέα του να αναλάβει ο ΟΣΦΠ τον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς, μία ιστορική ομάδα που όμως δεν αγωνίζεται πλέον στα πρωταθλήματα, έπεσε από τον ίδιο τον Γιάννη Μώραλη, προκειμένου να βοηθηθεί το νησί, ενώ στον Βαγγέλη Μαζαράκη της ΕΠΣΚΙ τονίστηκε από τον Γρηγόρη Γεωργάτο ότι τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο, οι αγώνες του Ολυμπιακού Β’ θα δίνονται στην Κεφαλονιά, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν οι παίκτες θα μένουν και θα προπονούνται στο νησί.
Ένα τελευταίο αγκάθι που παραμένει ως εκκρεμότητα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί το ΑΦΜ και τρίτης ομάδας ώστε η ομάδα να ξεκινήσει από την Γ’ Εθνική και όχι από κατηγορία του ερασιτεχνικού της Κεφαλονιάς, όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτή η ομάδα έχει ήδη βρεθεί.

Καλό μήνα σε όλους

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
1/4/2014