Λικέρ με μπαχαρικά από την Ιθάκη

ctjajjx4 Μια συνταγή για λικέρ με μπαχαρικά από την και το νέο blog Chef Telemachus.

Υλικά

¾ κιλού κονιάκ η τσίπουρο ½ κιλό ζάχαρη καστανή 3 φλιτζάνια νερό 1 φλιτζάνι μέλι 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού Φλούδες από ένα λεμόνι 1 κουτ. κάρδαμο τριμμένο 1 κουτ. γλυκού λεβάντα 2 ξυλάκια κανέλας ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλα  

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα το χυμό, τα μπαχαρικά και τα βράζουμε για 7 με 8 λεπτά. Μόλις κρυώσει αναμειγνύουμε το σιρόπι με το κονιάκ σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Το ανακινούμε 2 – 3 φορές και το διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για 3-4 εβδομάδες. Το ανακινούμε περιστασιακά. Στη συνέχεια το σουρώνουμε με μία γάζα, το μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος η στο ψυγείο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορους συνδυασμούς μπαχαρικών και βοτάνων. ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ