Πρόβλημα φύλαξης στο Γηροκομείο – Γιατί ζητάει 100.000 ευρώ η εταιρεία που κατασκευάζει το νέο γηροκομείο

hjas42co Στα προβλήματα του γηροκομείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος Μάκης Αποστολάτος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς. Βασικό πρόβλημα, εκτός από το κτηριακό, είναι η φύλαξη των ηλικιωμένων η οποία ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη, κάτι που θα συνεχιστεί εάν δεν εγκριθεί η πρόσληψη θυρωρού-φύλακα που έχει ζητήσει το Δ.Σ. Ο κ. Αποστολάτος είπε ότι είναι αδύνατη η φύλαξη, οι εργαζόμενοι είναι ήδη επιφορτισμένοι με άλλες εργασίες και φυσικά θα ήταν απάνθρωπο και αδιανόητο να κλειδώνονται οι γέροντες μέσα.

«Βρήκα μια λότσα κι έκατσα»

Ένα χαρακτηριστικό, κωμικοτρατικό περιστατικό εξιστόρησε ο πρόεδρος του Γηροκομείου για να δείξει την κατάσταση που επικρατεί. Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό το περιστατικό εξαφάνισης ενός ηλικιωμένου, είδηση που κυκλοφόρησε και στα μέσα του νησιού. Ο γέροντας έφυγε από τους ξενώνες του Αγίου Ανδρέα που φιλοξενούνται οι ηλικιωμένοι μετά τον σεισμό, και χάθηκε. Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι και σε λίγες ώρες ο άνθρωπος βρέθηκε. Όπως είπε ο κ. Αποστολάτος, όταν τον ρώτησαν γιατί έφυγε, εκείνος απάντησε: «Βγήκα να πάρω τον αέρα μου, βρήκα μια λότσα κι έκατσα να κάνω ένα τσιγάρο και αποκοιμήθηκα…»   Το πρόβλημα, φυσικά, δεν είναι καθόλου αστείο, και ο κ. Αποστολάτος, απαντώντας και στα ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Εάν δεν προσλάβουμε προσωπικό, είπε, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί.  

Η εταιρεία που ζητάει 100.000 ευρώ

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που έχει προκύψει μετά τους σεισμούς έχει να κάνει με το κτηριακό και το νέο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάτο, μετά τον σεισμό, η κατασκευάστρια εταιρεία του νέου γηροκομείου, είχε δηλώσει ότι το κτήριο δεν είχε πάθει απολύτως τίποτα. Στη συνέχεια όμως, έφτασε έγγραφο στο Δ.Σ. το οποίο ανέφερε ότι «τα κεραμίδια και γενικότερα η στέγη έχουν πάθει ζημιές και πρέπει να καθαιρεθούν και να επανακατασκευαστούν ενώ έχει πάρει κλήση και ένα από τα κτήρια!». Συνεχίζοντας ο κ. Αποστολάτος αποκάλυψε ότι «η εταιρεία ζητάει 100.000 ευρώ για τις επισκευές». Η Λαϊκή Συσπείρωση φάνηκε επιφυλακτική με τις αξιώσεις της εταιρείας και ζήτησε από τον Δήμο να ορίσει τριμελή επιτροπή ώστε να διερευνήσει το θέμα.

nxr2pzwa«Κάποιοι θέλουν να βγάλουν λεφτά από το Σεισμό»

Συνεχίζοντας πάνω στο θέμα των αξιώσεων της εταιρείας μετά το σεισμό, η Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε ότι παρόμοιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στον Πόρο με τον βιολογικό καθαρισμό όπου και εκεί ζητούνται 100.000 ευρώ. Το θέμα πήγε στην Οικονομική Επιτροπή και η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να γίνει κλήρωση από όλους τους μηχανικούς της Κεφαλονιάς για το ποιος θα ελέγξει αυτές τις αξιώσεις. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό και αποφασίστηκε να πάνε οι επιβλέποντες μηχανικοί κάτι που φάνηκε να μην ικανοποιεί την Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκισγκίνης «νομίζουμε ότι από το σεισμό κάποιοι θέλουν να βγάλουν λεφτά».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα