Διοικητής Νοσοκομείου: 'Ένα μήνα χωρίς ασθενοφόρα αλλά… είμαι ικανοποιημένος από τον υπουργό

ilkudbr5 Την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του με τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη εξέφρασε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Cosmos 965 ο διοικητής του νοσοκομείου Αργοστολίου, . Παρ’ όλα αυτά, στην ίδια συνέντευξη στους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοΐζο και Φώτη Χαλιώτη επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η θα μείνει για ένα μήνα με ένα ασθενοφόρο λόγω της φαεινής ιδέας που είχε ο υπουργός να θέσει σε διαθεσιμότητα από τις 9 Απριλίου όλους τους οδηγούς ασθενοφόρων που εργάζονται στο νοσοκομείο, τα κέντρα Υγείας κ.λπ.. Στη συνέχεια οι οδηγοί θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση γα να ενταχθούν στο ΕΚΑΒ. Όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων όμως, σε αυτόν τον ένα μήνα, όποτε το ασθενοφόρο χρειάζεται να κάνει διακομιδές στην Πάτρα (κάτι που δεν είναι σπάνιο), τότε η Κεφαλονιά θα μένει ουσιαστικά χωρίς ασθενοφόρο… Παρ’ όλα αυτά, ο διοικητής πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα το πώς θα γίνει η αλλαγή αυτή στους οδηγούς και περιμένει διευκρινήσεις από το υπουργείο.  

Γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι την Παρασκευή

Εν τω μεταξύ, σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο λόγω του θέματος της διαθεσιμότητα των οδηγών . Για αύριο, Παρασκευή 4 Απριλίου, έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση στις 11.00 π.μ. στο , προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν αποφάσεις για τις περεταίρω κινήσεις τους.

Η χαμένη περιουσία του Νοσοκομείου

Ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα προέκυψε από τα λεγόμενα του κ. Ζαφειρόπουλου και είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο σε σχέση με την περιουσία του. Όπως είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος είναι παντελώς άγνωστο το ποια είναι η περιουσία του νοσοκομείου, πού βρίσκεται, πόσοι και ποιοί την αξιοποιούν και με ποιο τίμημα. Ο διοικητής δήλωσε αποφασισμένος να βρει όλα αυτά τα στοιχεία, κάτι που θεωρεί ότι θα φέρει επιπλέον έσοδα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και μάλιστα με τρόπο που δεν επηρεάζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.

Προκηρύσσουμε θέσεις για αγροτικούς γιατρούς αλλά δεν έρχονται

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που έθιξε ο διοικητής του νοσοκομείου ήταν το θέμα των αγροτικών γιατρών. Όπως είπε, θέσεις προκηρύσσονται αλλά γιατροί δεν έρχονται παρά τα κίνητρα που αποφάσισε να δώσει το υπουργείο τον Νοέμβριο. Έτσι, αυτό που συζητείται πλέον ανοιχτά είναι η πιθανότητα του να γίνει υποχρεωτική η εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου για να μπορούν οι γιατροί να παίρνουν ειδικότητα. 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα