Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος

pmiaez5e Παραιτήθηκε τελικά από γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος μετά το σάλο που προκλήθηκε από το video στο οποίο εικονίζεται να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.   Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μπαλτάκου έχει ως εξής:
«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:
Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α. στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού. Σε μια από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.
Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες και εκείνος και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.
Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλο, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περι «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.
Αλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους -και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων- ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.
Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης
»

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα