Για την τοπική Κοινότητα Ληξουρίου

Lixouri.

Με αφορμή το τελευταίο τοπικό συμβούλιο στο θα ήθελα να θίξω
την απαξίωση του θεσμού του συμβουλίου
Δημοτικής Κοινότητας από τα ίδια τα
εκλεγμένα μέλη του!!

Ως συνήθως λοιπόν, το τοπικό (κρυφό)
συμβούλιο είχε συνεδρίαση με επείγοντα
και σοβαρά ζητήματα σύμφωνα με τις
πληροφορίες μας και δυστυχώς μόνο δυο
μέλη παρευρέθησαν στην ας πούμε
συνεδρίαση που ούτε καν πηγαδάκι δε
μπορούσε να θεωρηθεί! Παρόντες ήταν
μόνο ο απερχόμενος και ο μελλοντικός
πρόεδρος του Συμβουλίου!

Είναι δυστύχημα, που λίγες μέρες μετά
τις εκλογές, κάποιοι δείχνουν εμπάθεια
επειδή δεν ψηφίστηκαν και αφήνουν μια
ολόκληρη πόλη στην τύχη της, μέχρι να
αναλάβουν οι επόμενοι!! Έχετε ευθύνες
κύριοι απέναντι στους πολίτες αυτής
της πόλης! Ακόμα μεγαλύτερο δυστύχημα
είναι η αδιαφορία νέων ανθρώπων,που
τους εξέλεξαν οι συμπολίτες τους
προφανώς όχι λόγω των γνώσεων τους γύρω
από την πολιτική αλλά ακριβώς για το
αντίθετο. Δηλαδή την αγνότητα της μη
ενασχόλησης με τα πολιτικά και την
αγάπη για τον τόπο τους !!

Δυστυχώς οι πράξεις τους και η
αδιαφορία τους δεν τους τιμούν
αφήνοντας μας να σκεφτόμαστε ότι στο
μυαλό τους είχαν άλλους σκοπούς ή στην
καλύτερη περίπτωση ότι απλά ήταν
πιόνια της Δημοτικής Αρχής!

Κύριοι σας ζητάμε να ενημερώνετε τον
κόσμο κάθε φορά που γίνεται τοπικό
συμβούλιο έστω με μια ανακοίνωση στο
διαδίκτυο. Υπάρχουν άνθρωποι που
νοιάζονται και θέλουν να παρακολουθούν
τα τεκταινόμενα στον τόπο τους!!

Τέλος σας καλούμε να σταθείτε κύριοι
απέναντι στις υποχρεώσεις που
αναλάβατε όταν εσείς τις ζητήσατε από
τους πολίτες του Ληξουριού μέχρι το
τέλος της θητείας σας!! 

Γρηγορόπουλος Ανδρέας
 Νεοεκλεγείς σύμβουλος
Δημοτικής ΚοινότηταςΛηξουρίου
 

Απάντηση του Νίκου Αραβαντινού-Ζαφείρη

Κανένα Συμβούλιο «κρυφό»…

Σε σχέση με δημοσίευμα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και επικρίνει την στάση συμβούλων να μην προσέρχονται στα συμβούλια της Δημοτικής Κοινότητας χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «κρυφές» τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου κρίνω σκόπιμο να δηλώσω τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.
Όσο διάστημα είμαι Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ουδέποτε το Συμβούλιο συνεδρίασε με κλειστές πόρτες, ουδέποτε συνεδρίασε «κρυφά». Το ίδιο συνέβαινε και όσο ήμουν απλό μέλος του Συμβουλίου. Όλες οι συνεδριάσεις γινόντουσαν κατόπιν νομίμου πρόσκλησης σε όλα τα μέλη του είτε το Συμβούλιο ήταν τακτικό είτε κατεπείγον. Και όπως ορίζει ο νόμος οι προσκλήσεις αυτές ανακοινώνονταν και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας (πρώην Δημαρχείο) όπως και τώρα ανακοινώνονται στο κτίριο που στεγάζεται το Δημαρχείο (πρώην κατάστημα Αγροτικής Τράπεζας). Πουθενά ο νόμος δεν ορίζει ότι οι προσκλήσεις του Τοπικού Συμβουλίου ανακοινώνονται στο διαδίκτυο, σε αντίθεση με αυτές του Δημοτικού Συμβουλίου που ο νόμος σαφώς ορίζει πως αναρτώνται αυθημερόν στην ιστοσελίδα του Δήμου. Επομένως, σε ότι αφορά τις Συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ποτέ δεν έγιναν κρυφά  και ποτέ δεν θέλησα να δώσω περισσότερη δημοσιότητα από αυτήν που ο νόμος επιβάλλει. Και δεν σκέφτηκα ποτέ να χρησιμοποιήσω το Τοπικό Συμβούλιο ως μέσο προσωπικής προβολής και εντυπωσιασμού. Πάντοτε με ενδιέφερε η ουσία των θεμάτων που προέκυπταν και η επίλυσή τους χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και διάθεση αυτοπροβολής.  
Είναι επίσης αντιληπτό ότι, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου, δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να παραστεί στις συνεδριάσεις του. Όλοι λαμβάνουν πρόσκληση, όλοι είναι γνώστες των θεμάτων και είναι στην κρίση του καθένα ο τρόπος που επιλέγει να υλοποιήσει την εντολή που πήρε από τους συμπολίτες μας. Χρέος μου είναι ωστόσο να προσπαθώ να μην κωλυσιεργεί κανένα θέμα και ειδικά αυτά που το Συμβούλιο έχει αποφασιστική αρμοδιότητα και αφορούν επιχειρήσεις συμπολιτών μας. Και πιστεύω πως αυτό σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει. Προς ενημέρωση και μόνο να αναφέρω εδώ πως τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα μόνο σε ότι αφορά προεγκρίσεις καταστημάτων και άδειες λειτουργίας μουσικής, θέματα δηλαδή καθαρά «υπηρεσιακά», όπως συνηθίζουν να χαρακτηρίζονται.
Κλείνοντας αυτήν την μικρή, αλλά απαραίτητη κατά την γνώμη μου παρέμβαση, θα ήθελα επίσης να δηλώσω πως η θητεία του παρόντος συμβουλίου λήγει στις 31-8-2014. Μέχρι τότε έχουμε την ευθύνη των ζητημάτων που άπτονται της Δημοτικής Κοινότητας. Και σε ότι με αφορά έχω την βούληση να εκτελέσω την εντολή που έλαβα από τους συμπολίτες μου μέχρι τέλους. Χωρίς πικρίες, χωρίς εγωισμούς, χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης του Ληξουριού και των συμπολιτών μας. Όπως το έκανα πάντοτε από απλό μέλος του Συμβουλίου.
Νίκος Αραβαντινός-Ζαφείρης
(Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου)