Η επιστροφή της γραφομηχανής (τώρα και με USB)

Αρκετά πριν την επικράτηση των υπολογιστών οι γραφομηχανές αποτέλεσαν τον αχώριστο σύντροφο συγγραφέων, δημοσιογράφων, φοιτητών, δικηγόρων και γενικότερα όσων έφεραν τον συνήθως τιμητικό τίτλο του… «γραφιά».
Οι συχνά εκκωφαντικοί κοφτοί ήχοι, το διακριτικό καμπανάκι και η μυρωδιά του μελανιού και του διορθωτικού σίγουρα ξυπνούν πολλές νοσταλγικές αναμνήσεις σε πλήθος κόσμου.

Οι νεώτεροι ίσως τις ξέρουν μόνο από τις ταινίες, αφού ακόμη και αυτά τα πληκτρολόγια, τείνουν να εξαφανιστούν μετά την έλευση των κάθε λογής οθονών αφής. 
Κι όμως, οι γραφομηχανές επιστρέφουν και μάλιστα σε αρμονική συνύπαρξη με τις νέες τεχνολογικές προκλήσεις. Έτσι εάν θέλετε να ακούσετε και πάλι τον κοφτό ήχο των πλήκτρων μιας γραφομηχανής ή να κάνετε μία βαθιά βουτιά στο vintage χωρίς να αποχωριστείτε τις προηγμένες δυνατότητες που δίνει ένα λάπτοπ ή ένα τάμπλετ τώρα μπορείτε. 
Οι νέες γραφομηχανές-πληκτρολόγια, ονομάζονται Qwerkywriter και δημιουργήθηκαν από τον προγραμματιστή παιχνιδιών Brian Min, ο οποίος χρηματοδότησε την παραγωγή τους μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας crowdfunding Kickstarter
Η Qwerkywriter διαθέτει 84 χρωμιωμένα στρογγυλά πλήκτρα, βάσης στήριξης του τάμπλετ ενώ συνδέεται μέσω microUSB με τον υπολογιστή ή την φορητή σας συσκευή 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα