Μαρκάτος: Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς δεν ήθελε να φέρνω εξ. γιατρούς

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο αν. διοικητής του Νοσοκομείου Ληξουρίου, Διονύσης Μαρκάτος, σχετικά με επιστολή που είχε δεχτεί το 2011 από τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και για την οποία, όπως είπε, δεν είχε μιλήσει μέχρι σήμερα για να μην θιχτεί το κύρος του Ιατρικού Συλλόγου.


Ο κ. Μαρκάτος είπε ότι  ο Ιατρικός Σύλλογος, όταν το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείου είχε αρχίσει να φέρνει εξ. ιατρούς, επέλεξε να του στείλει μία επιστολή με την οποία του ζητούσε να μην ξαναφέρει γιατρούς στο νοσοκομείο απειλώντας τον μάλιστα ότι αν συνέχιζε θα τον πήγαιναν στον εισαγγελέα, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι φέρνει αυτούς τους γιατρούς για την προσωπική και πολιτική του προβολή.

Τότε ο κ. Μαρκάτος προσέφυγε στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια από τον οποίο πήρε γνωμάτευση που προσκόμισε στον Ιατρικό Σύλλογο. Ο Ι.Σ. τότε προσέφυγε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο από τον οποίο όμως, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαρκάτο, πήρε την ίδια απάντηση. Η γνωμάτευση αυτή έλεγε ότι καμία άδεια δεν απαιτείται από τον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να φέρει το ένα δημόσιο νοσοκομείο έναν γιατρό από ένα άλλο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Φωτογραφία: voutospress.blogspot.gr