Νοσοκομείο: Βρέθηκαν τα χρήματα για τις εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ

Βρέθηκαν τελικά τα χρήματα για τις εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ οι οποίες είχαν σταματήσει να εκτελούνται από το εδώ από λίγες μέρες. Έτσι οι ασφαλισμένοι μπορούν από σήμερα να πραγματοποιούν τις εξετάσεις τους κανονικά στο Νοσοκομείο.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου σε επιτροπή από σωματεία  (ΕΛΜΕ, Εργατικό Κέντρο) που πραγματοποίησαν σήμερα νέα παράσταση διαμαρτυρίας.

Ο διοικητής είπε ότι μαζί με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, επισκέφτηκαν την περασμένη Πέμπτη το υπουργείο με αποτέλεσμα, και με τη συνδρομή του Ιδρύματος Βεργωτή, να βρεθούν τελικά 300.000 ευρώ για τώρα και 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ως γνωστόν, στο νοσοκομείο είχε αναρτηθεί ανακοίνωση πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με την οποία δεν θα εκτελούνταν οι εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ για ένα μήνα. Ο διοικητής σήμερα διευκρίνισε ότι η ανακοίνωση αυτή δεν αφορούσε τα επείγοντα περιστατικά και ότι οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το ΠΕΔΥ, κάτι που όμως, όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των σωματείων σήμαινε και επιπλέον επιβάρυνση για τους ασφαλισμένοι αφού θα έπρεπε να πληρώσουν συμμετοχή 15%.

Μαντζουράτος: Όποιος ξανακόψει τις εξετάσεις θα του κόψω τα πόδια

Η παρέμβαση των εργατικών σωματείων δεν έγινε σε καλό κλίμα αφού μία μικρή καθυστέρηση του διοικητή δημιούργησε εκνευρισμό σε όλους. Μάλιστα τα αίματα άναψαν από την πρώτη στιγμή και λίγο έλειψε να δημιουργηθεί επεισόδιο. Τελικά, όταν όλοι μπήκαν στο γραφείο του κ. Ζαφειρόπουλου τα πνεύματα ηρέμησαν.
Το κλίμα είχε επίσης επηρεάσει το γεγονός ότι  στην προηγούμενη παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου  ο διοικητής ήταν απών, παρότι είχε η κινητοποίηση είχε ανακοινωθεί δύο μέρες πριν. Ο διοικητής απάντησε ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο υπουργείο και ότι αν κάποιος του αποδείξει ότι βρισκόταν στην Κεφαλονιά την ημέρα της διαμαρτυρίας εκείνος θα παραιτούνταν. 
Παρά τις εξηγήσεις του διοικητή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν φάνηκε να πείθονται και προειδοποίησαν ότι δεν θα αφήσουν το διοικητή να ξανακόψει τις εξετάσεις, όποια και αν είναι η κατάσταση των οικονομικών στο νοσοκομείο. Ο Δημήτρης Μαντζουράτος μάλιστα φώναξε χαρακτηριστικά: Όποιος ξανακόψει τις εξετάσεις θα του κόψω τα πόδια

Γεωργόπουλος: Η κυβέρνηση κάνει έκπτωση στον έλεγχο της υγείας των μαθητών

Σε γενικές γραμμές με τις τοποθετήσεις τους, τόσο ο προέδρος του Εργατικού Κέντρου, όσο και ο προέδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ καυτηρίασαν την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, κάνοντας λόγο για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης όλο και μεγαλύτερου κομματιού της. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διονύσης Γεωργόπουλος, μίλησα μάλιστα για γονείς που δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τις εξετάσεις που χρειάζονται τα παιδιά τους αλλά και για γενικότερες εκπτώσεις που κάνει το υπουργείο στον έλεγχο της υγείας των μαθητών.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα