Ζαφειρόπουλος: Αυτή είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Πολλές απαντήσεις έδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, , στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ληξουρίου Διονύση Μαρκάτο.

Για το θέμα του προϋπολογισμού

Σύμφωνα με τον κύριο Ζαφειρόπουλο ο προϋπολογισμός «εκτελείται κατά κεραίας», όπως είπε, και οι αποκλίσεις οφείλονται στο γεγονός ότι άνοιξε εκτάκτως λόγω των σεισμών η πτέρυγα Βεργωτή κάτι που επιβάρυνε τον προϋπολογισμό με 500.000 ευρώ. Αυτά είναι τα χρήματα τα οποία έλειψαν από τον προϋπολογισμό και αυτά είναι ουσιαστικά τα χρήματα τα οποία δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος ότι θα δοθούν σε δύο δόσεις. Τα πρώτα 300.000 ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ πριν κλείσει το 2014. 

+1.000.000 από το Ίδρυμα Βεργωτή

Ο διοικητής είπε επίσης ότι από τη στιγμή που άνοιξε η πτέρυγα Βεργωτή, 1.000.000 ευρώ που υπήρχε αδιάθετο από τη δωρεά, το Ίδρυμα έχει δεσμευτεί ότι θα το χρησιμοποιήσει σε εργασίες αποκατάστασης των παλαιών κτηρίων (υποστυλώσεις, επισκευές ανελκυστήρων κ.α.)  ενώ μίλησε και για τη δημιουργία νέου τμήματος επειγόντων που θα κατασκευαστεί. Οι εργασίες αυτές θα γίνουν από το ίδιο το ίδρυμα Βεργωτή σε συνεργασία με το υπουργείο. 

Το ξέφραγο αμπέλι της περιουσίας του Νοσοκομείου

Από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει διοικητής ο κ. Ζαφειρόπουλος είχε τονίσει το ότι έχει σκοπό να βάλει μία τάξη στην ακίνητη περιουσία του νοσοκομείου, η οποία για αρκετά χρόνια μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι. Αυτό επανέλαβε και στη σημερινή συνέντευξη τύπου τονίζοντας ότι έχει δώσει εντολή να αλλάξουν όλες οι κλειδαριές των διαμερισμάτων ιδιοκτησίας του νοσοκομείου και ότι παράλληλα περιμένει τα αποτελέσματα των τοπογράφων που έχουν αναλάβει τον προσδιορισμό και τον έλεγχο της υπόλοιπης ακίνητης περιουσίας, σε Κεφαλονια και Αθήνα. 

Η αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, έχει γίνει μελέτη για τη συνολική αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού η οποία έχει υπολογιστεί για το νοσοκομείο Αργοστολίου, το νοσοκομείο Ληξουρίου και δύο αγροτικά κέντρα, στις 500.000 ευρώ τα οποία είναι θέμα χρόνου να εκταμιευτούν προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες. 

Το προσωπικό

Ο διοικητής αναγνώρισε το γεγονός ότι το νοσοκομείο μπορεί και εργάζεται χάρη στο φιλότιμο και τη δύναμη των εργαζομένων, αφού υπάρχει μεγάλο έλλειμμα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μαρκάτος αργότερα αναφέρθηκαν στις 4.000 προσλήψεις (1500 γιατρών και 2500 νοσηλευτών) που σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο μέσα στους επόμενους μήνες και οι οποίες πιστεύουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Και οι δύο τόνισαν πολλές φορές το γεγονός ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά για τις προσλήψεις αυτές.