Ποιος είναι ο «άντρας χωρίς στολή» που συνόδεψε ασθενή με Έμπολα;

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η φωτογραφία από την αεροδιακομιδή ασθενή με Έμπολα ενώ γύρω του βρίσκονται τρία άτομα που φορούν την ειδική προστατευτική στολή και ένας που δεν την φοράει.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία πυροδότησε για μία ακόμη φορά σειρά σεναρίων συνωμοσίας που περιλάμβαναν από ιστορίες ανυπαρξίας του ιού έμπολα, μέχρι άτρωτους γιατρούς, εμβόλια που οι κυβερνήσεις κρατούν κρυφά ώστε να εξολοθρευτούν οι πληθυσμοί της Αφρικής και να φοβηθούν οι πολίτες των ανεπτυγμένων χωρών και πολλά άλλα.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι για μία ακόμη φορά διαφορετική.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική υπηρεσία, είναι ο επόπτης του ιατρικού προσωπικού και βρίσκεται εκεί ακριβώς επειδή τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού φορούν τις ειδικές στολές. Οι στολές αυτές προσφέρουν ασφάλεια από τον ιό για το προσωπικό που θα έρθει σε πολύ κοντινή επαφή με τον ασθενή όμως ταυτόχρονα δημιουργούν προβλήματα στην ορατότητα και την κίνηση.

Ακριβώς για αυτό το λόγο, ένα επιπλέον άτομο ελέγχει από απόσταση τις κινήσεις τους ώστε να παρέχετε επιπλέον ασφάλεια κατά τη μεταφορά του ασθενή.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα