Κατσαΐτη – Νιφοράτος: Ναυμαχία στο Αργοστόλι

Σε… ναυμαχία ανακοινώσεων επιδόθηκαν από το πρωί σήμερα, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. και η τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς .


Όλα ξεκίνησαν με τον απολογισμό που δημοσίευσε η Ελπίδα Κατσαΐτη και ο οποίος στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η κόντρα ανάμεσα στους δύο πρώην συνοδοιπόρους στην Ισχυρή Κεφαλονιά.

Διαβάστε τον απολογισμό της Ελπίδας Κατσαΐτη

Στις 14/10/2014 παρέδωσα στον κ. Λευκαδίτη Χρήστο, Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου γιατί ο Πρόεδρος κ. Τζωρτζάτος Γιώργος απουσίαζε, την Προεδρία του Λιμενικού Ταμείου ευχόμενη και  για αυτούς αλλά και για το νέο Δ.Σ να έχουν μια καλή και επιτυχημένη θητεία. Η βοήθειά μου αν ποτέ με χρειαστούν είναι στην διάθεσή τους.

Aνέλαβα Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας Ιθάκης στις 28/1/2013.

Όταν ανέλαβα  το ταμειακό υπόλοιπο, ευρισκόμενο σε άτοκους λ/σμούς ήταν ευρώ 785.397,31. Με ημερομηνία 13/10/2014 το υπόλοιπο του ταμείου που άφησα είναι 1.485.667.76

Οφειλές από εκδοθέντα τιμολόγια προς προμηθευτές  και  λοιπούς αναδόχους εργασιών επί της δικής μας θητείας δεν υπάρχουν.

Παλαιές οφειλές επί θητείας άλλων προέδρων παραλάβαμε περίπου 255.000 και αφήσαμε 93.430.

Σημειώσετε ότι μέχρι τον Αύγουστο 2013 δεν μπορούσε να γίνει καμία πληρωμή γιατί δεν υπήρχε αφ ενός μεν προϋπολογισμός και αφ ετέρου υπόλογος ταμίας για την διεκπεραίωση των ενταλμάτων μας.

Επίσης το 2014,  μέχρι τέλος Μαρτίου δεν είχαμε προϋπολογισμό, από Μάιο και μετά λόγω προεκλογικής περιόδου και μετά μέχρι σήμερα γινόντουσαν μόνο συνεδριάσεις για κατεπείγοντα θέματα και η τελευταία μας συνεδρίαση έγινε  22/7/2014.

Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει ότι  το χρονικό διάστημα που μπορέσαμε  να λειτουργήσουμε παραγωγικά ήταν ελάχιστο.

Το αν από τις 31/8 και  μέχρι σήμερα εξακολουθούσα να βρίσκομαι στο Λιμενικό Ταμείο είναι γιατί μου το ζήτησε ο ίδιος ο Δήμαρχος, αν και  υπήρχε παραπλη-ροφόρηση από  συγκεκριμένα sites.

Τελειώνοντας την θητεία μου, αφού έκανα για πρώτη φορά στα χρονικά του Λιμενικού Ταμείου πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης, θέλω να ενημερώσω και με αυτό το δελτίο μου, τον κόσμο, τι κάναμε σαν συμβούλιο υπό την σύντομη Προεδρία μου, έργα δικά μας από την αρχή μέχρι το σημείο που βρίσκονται.

Eργα που εκτελέστηκαν

Κρηπιδότοιχος λιμάνι Πισαετού

Κεντρική ράμπα λιμάνι Σάμης

Ράμπα προσέγγισης φέρυ μπώτ λιμάνι Αργοστολίου

Ασφαλτόστρωση χώρου προσέγγισης φέρυ μπώτ λιμανι Αργοστολίου

Επισκευή κρηπιδοτοίχων Μαιστράτου

Πράσινα-κόκκινα φανάρια δίαυλος αγκυροβολίου Λεγατάτων

Βάψιμο κτιρίου και εγκαταστάσεων μπαστούνι κρουαζεροπλοίων

Βάψιμο κολονών και παρτεριών παραλίας Ληξουρίου

Βάψιμο περίφραξης λιμάνι Αργοστολίου

Επέκταση και ανακαίνιση γραφείου Λιμενικού Ταμείου

Αλλαγή τεντών και βάψιμο στα κιόσκια αναμονής επιβατών Ληξούρι-Αργοστόλι

Επισκευή σχαρών λιμάνι Σάμης

Βελτίωση  πρόχειρη περιβάλλοντος χώρου αλιευτικού καταφυγίου Σάμης

Φύτεμα λουλουδιών λιμάνι Πόρου

Συντήρηση φωτισμού  παλιό λιμάνι Πόρου

Μελέτη και αδειοδοτήσεις για 5 τουαλέτες, 3 στο λιμάνι Πόρου και 2 στον Πισαετό

Τοπογραφικό Φισκάρδου και Αργοστολίου για ΦΕΚ για ορισμό χερσαίων ζωνών διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη

Καλάθια λουλουδιών στις κολόνες Λεγατάτων Ληξούρι

Φύτεμα λουλουδιών στο λιμάνι Ληξουρίου

Δέστρες στα λιμάνια

Παγκάκια Ιθάκη-Πόρο-Ληξούρι, προσθήκη και αντικατάσταση καλάθια απορριμμάτων

Αντικατάσταση φρεατίων λιμάνι Σάμης

Ξύλινος φράχτης 160μ στο Ληξούρι

Εργα που βρίσκονται για μελέτη στις Τεχνικές Υπηρεσίες

Μελέτη για πλωτές και πίλαρ λιμάνι Πόρου

Μελέτη για πλωτές και πίλαρ λιμάνι Ληξουρίου

Παρεμβάσεις στο λιμάνι Πόρου (καθίζηση και γλύστρα)

Μελέτη για πίλαρ φωτισμού λιμάνι Πόρου

Μελέτη οριστική για βελτίωση περιβάλλοντα χώρου αλιευτικού καταφυγίου Σάμης

Μελέτη για κιγκλίδωμα μπαστούνι κρουαζεροπλοίων λόγω ISPS.

Τεχνική έκθεση τοποθέτησης προσκρουστήρων λιμάνι Σάμης

Υποστηρικτικές εγκαταστάσεις  τουριστικού αγκυροβολίου Σάμης

Ετοιμες μελέτες

Μελέτη για επισκευή και βάψιμο κολωνών ηλεκτροφωτισμού παραλίας Φισκάρδου

Μελετη επισκευής ζημιών της πλωτής εξέδρας Φισκάρδου

Εργα για αδειοδότηση από το Υπουργείο

Συντηρηση επισκευή ηλεκτροφωτισμού Πισαετού Ιθάκης

Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών λιμένα Σάμης

Ετοιμα έργα για δημοπράτηση

Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου αγάλματος Οδυσσέα  – Ιθάκη

Αποκατάσταση  ζημιών λιμένα Αργοστολίου

Φωτισμός γουλόστρωτου λιμάνι Αργοστολίου

Επισκευή ηλεκτροφωτισμού λιμενικής ζώνης Σάμης

Ετοιμα έργα για ανάθεση

Αντικατάσταση –επισκευή κολωνών φωτισμού στο Βαθυ

Επισκευή κρηπιδωμάτων Ιθακης

Προμήθεια και τοποθέτηση δυο οικολογικών τουαλετών στο λιμάνι Πόρου

Προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Κεφαλλονιάς

Εκτελεση έργου Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Αργοστολίου Λαχαναγορά

Eκτέλεση έργου Ανάπλασης Κυανής Ακτής

Παραχώρηση  κτιρίου για την εκτέλεση έργου στο Δήμο Κεφαλλονιάς :Δημιουργία ενυδρείου  στο ισόγειο κτίριο λιμενικού Σταθμού Ληξουριου

Λειτουργίες που δεν έγιναν αλλά που η μη πραγματοποίησή τους δεν οφείλεται στο Λιμενικό Ταμείο αλλά σε άλλους παράγοντες.

Σχέδιο καταλοίπων πλοίων

ΥΑΛΕ

Υδατοδρόμια

Είσπραξη λιμενικών τελών

Τα λιμάνια Αργοστολίου και Ληξουρίου θα επισκευαστούν καθ ολοκληρίαν από το Υπουργείο Υποδομών και θα αποκτήσουν την υποδομή που τους χρειάζεται.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την θέση την οποίαν μου εμπιστεύτηκε και την οποίαν πιστεύω ότι την τίμησα.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου τα μέλη του Δ.Σ  Αγγελο Μαρκέτο,  Δημήτρη Μαρκέτο, Θεοτόκη  Καβαλιεράτο, Διονύση Λυκούδη, Γιάννη Λάζαρη, Θανάση Λιβιτσάνη, Νίκη Κασσιανού και τον Λιμενάρχη Κεφαλονιάς κ. Καλιτσουνάκη για την βοήθεια και το εξαιρετικό κλίμα των  συνεδριάσεων, όλες μας οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Ο,τι πετύχαμε το πετύχαμε σαν ομάδα.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις Κυρίες του Λιμενικού Ταμείου Ευαγγελία Στεφανίτση και Σπυριδούλα Παπαδάτου, στελέχη, έμπειρα, καταρτισμένα στυλοβάτες  της Υπηρεσίας,  για την βοήθεια, την στήριξη, την συμπαράσταση και την ευχάριστη ατμόσφαιρα στον χώρο της δουλειάς μας.

Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, για όσα μπόρεσαν να μας προσφέρουν και ιδιαίτερα τον Θοδωρή Καλογερόπουλο και τον Μάκη Φιλιππάτο.

Ευχαριστώ τους πράκτορες, τους εγαζόμενους στα Λιμεναρχεία  και λιμενικούς σταθμούς της Κεφαλονιάς και Ιθάκης και όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνταν στο λιμάνι  και λέγαμε την καθημερινή μας καλημέρα, για την συνεργασία και την εκτίμηση στο πρόσωπό μου.

Παρόλη την λάσπη που έπεσε επάνω μου από συγκεκριμένα καθοδηγούμενα sites, παρόλη την λυσσαλέα προσπάθεια να εγκαταλείψω την θέση μου, στάθηκα και ευχαριστώ τους ανθρώπους που καθημερινά μου έδιναν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω.

Στα οκτώ περίπου χρόνια της περιστασιακής ενασχόλησής μου με τα «κοινά», γνώρισα καινούργιους ανθρώπους αλλά απόκτησα και θανάσιμους εχθρούς.

Είναι επιλογή μου να μην ασχοληθώ πλέον με την πολιτική και καθημερινά δικαιώνομαι για την απόφασή μου αυτή.

Για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια θα μείνω  πλέον κοντά στο σπίτι μου και την οικογένειά μου.

Ελπίδα Κατσαϊτη

Η ανακοίνωση του Λούκα Νιφοράτου

 Στον απολογισμό της η κα Κατσαϊτη ξέχασε να μας πει αν τελικά διορίστηκε ο γιος της…
Με περιέργεια και ενδιαφέρον διάβασα κι εγώ τον απολογισμό του έργου της πρώην Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας και Ιθάκης Ελπίδας Κατσαϊτη, όπως τουλάχιστον θέλει να τον παρουσιάσει η ίδια, αλλά πουθενά δεν είδα κάποια απάντηση στο μεγάλο ερώτημα: Τελικά προσελήφθη ή όχι ο γιος της στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας και Ιθάκης; Όλοι θυμόμαστε ότι η σχετική απόφαση είχε ακυρωθεί από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κ. Διδασκάλου ως παράνομη λόγω της παρουσίας της μητέρας του στις κρίσιμες συνεδριάσεις αλλά έκτοτε δεν μάθαμε την συνέχεια…
Ενώ δηλαδή σε μία ανάλογη ιστορία με την κόρη του Πολύδωρα έγινε “το έλα να δεις” από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, εντούτοις στην Κεφαλονιά αυτό το ζήτημα με την κ. Κατσαϊτη, που σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον του δημότη, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το “έκαναν γαργάρα”! Ας φανταστούμε τι θα έγραφαν αν π.χ. είχε επιχειρήσει να κάνει κάτι ανάλογο οποιοδήποτε μέλος της παρούσας δημοτικής αρχής…
Εν πάσει περιπτώσει εύχομαι στον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργο Τζωρτζάτο καλή επιτυχία στο έργο του, κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος, καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιώργος Τζωρτζάτος ουδέποτε θα δημιουργήσει τέτοιου είδους θέματα, που εκθέτουν την πολιτική και τους πολιτικούς, ούτε θα οδηγήσει σε σύγκρουση τον σημαντικότατο θεσμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας και Ιθάκης με τον κορυφαίο ναυταθλητικό Σωματείο του Νομού δηλαδή τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου. Και σίγουρα αυτά και πολλά άλλα που με χαρά θα αναλύσουμε κι εμείς στην πορεία είχε στο μυαλό του ο Γιώργος Τζωρτζάτος όταν δήλωνε ότι: “Αναλαμβάνει το Λιμενικό Ταμείο απαξιωμένο”…

Λούκας Νιφοράτος
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου
Πρόεδρος ΝΟΑ

Και η απάντηση της Κ. Κατσαΐτη

Με έκπληξη  είδα το δημοσίευμα του κ. Λούκα Νιφοράτου , ο οποίος αντί να ασχολείται με τα «δικά του» εξακολουθεί να ασχολείται με μένα και να με «τσιγκλάει».
Τελικά φαίνεται ότι πολύ στραβά τους έχω κάτσει….. ούτε το ότι πηγαίνω σπίτι μου δεν τους ησυχάζει, γιατί άραγε;
Στο ερώτημά του λοιπόν για το αν διορίστηκε ο γιός μου, ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ.  Όπως και άλλη φορά έχω γράψει η απόφαση ακυρώθηκε γιατί παρόλο που εγώ στην συνεδρίαση δεν ψήφισα, δεν έπρεπε να είμαι ούτε παρούσα.
Δεν  ντρέπομαι λοιπόν για κάτι. Ο ταν έχουν διοριστεί άλλοι και άλλοι  ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, για ποιο λόγο δεν θα μπορούσε να παρέχει τις υπηρεσίες του το δικό μου το παιδί , όταν εγώ πλέον αποχωρώ και  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ  ΤΑ  ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΙΜΟΥ;
ΘΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΔΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ……και ελπίζω να μην θέλει δημόσια να του γράψω τι έγινε εκεί………
ΟΧΙ λοιπόν κ. Νιφοράτε Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ  αλλά για να παρατείνω την αγωνία σας, να ξέρετε ότι θα είναι υποψήφιος εφόσον ακόμα το θέλει, όταν το νέο Δοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου αποφασίσει για το θέμα του ΥΑΛΕ. Δεν θέλω κανένας να του κάνει χάρη αλλά θα φροντίσω και να μην τον αδικήσει…….
Θα έπρεπε όμως ο κ. Νιφοράτος να ντρέπεται  για τα όσα γράφει:
Α) γιατί ο γιός μου ήταν μαθητής του και ευτυχώς από τα όσα του έμαθε κράτησε τα σωστά και δεν «έσπασε  την μπίντα » στην μαρίνα την ημέρα της Παναγίας όπως  μεγαλοφώνως τον συμβούλευε  μέσα στην γέφυρα του φέρυ.
Β) Γιατί με αυτή του την επιστολή προδίδει τον φόβο του, μήπως και στο λιμάνι μπεί ένα διαφορετικό άτομο από αυτά που θέλουν……

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ
ΙΔΙΩΤΗΣ  (ξέρετε εσείς)

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα