Το twitter μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το αποφάσισε να καταθέσεις μήνυση κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και του FBI εξαιτίας της κατασκοπείας κατά των χρηστών του.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία καταγγέλλει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν της επέτρεψε να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για το ποιοι χρήστες της παρακολουθούνταν, ύστερα από αιτήματα του FBI και της NSA.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του διαδικτυακού κολοσσού, με αυτό τον τρόπο παραβιάζεται το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, όπως αυτή ορίζεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Τα συγκεκριμένα στοιχειά αφορούσαν στον αριθμό αλλά και το είδος των αιτήσεων που δέχτηκε το twitter από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές για δεδομένα χρηστών που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μάλιστα αρνείται να αποκαλύψει πλήρως το μέγεθος και το είδος των παρακολουθήσεων αφήνοντας ερωτηματικά για το ποιος και πώς παρακολουθείται στο διαδίκτυο.

Την κίνηση αυτή χαιρέτησε η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών η οποία ισχυρίζεται ότι όλο και περισσότεροι χρήστες γίνονται αναίτια θύματα κατασκοπείας από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. και καλεί όλες τις εταιρείες τεχνολογίας να αναλάβουν μέτρα προστασίας των πελατών τους.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα