Κάλεσμα αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό (6.12.2014)

Δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό πραγματοποιούνται το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στην Κεφαλονιά.
Η πρώτη στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου στις 9:30 π.μ. και η δεύτερη στο δικαστικό μέγαρο Αργοστολίου στις 7μ.μ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ

 Στις 10 Νοεμβρίου 2014, ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος ξεκινάει απεργία πείνας μέσα από τα τείχη των φυλακών ως ύστατο μέσο αντίδρασης ενάντια σε μια σωρεία καταστολής των ατομικών του δικαιωμάτων, το κυριότερο από τα οποία είναι η άρνηση του δυνάστη – κράτους να του επιτρέψει την συμμετοχή στην εκπαίδευση, ένα αναφαίρετο δικαίωμα πουανήκει σε όλους.

Από τη 1 Φεβρουαρίου του 2013 ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακέςΚορυδαλλού. Την περασμένη άνοιξη έδωσε πανελλαδικές μέσα από τη φυλακή και πέρασε στοΤΕΙ Αθήνας. Από τον Σεπτέμβρη του 2014 δικαιούται εκπαιδευτικές άδειες, οι οποίες με απόφασητου ανακριτή Νικόπουλου και του Συμβουλίου των Φυλακών δεν του χορηγούνται. Από τη Δευτέρα10/11 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για ναπαρακολουθήσει την σχολή του. Το ελληνικό κράτος σε συνδυασμό με τους υπεύθυνους τωνφυλακών από την πρώτη στιγμή και με υπερβάλλοντα ζήλο αρνούνται στον Ρωμανό το δικαίωμαστη μόρφωση. Μέχρι και σήμερα ο αγώνας του Ρωμανού για ελευθερία συνεχίζεται.

   Σημαντικοί δείκτες του μεταβολισμού του οργανισμού του μεταβάλλονται καθημερινά πέραν τωνφυσιολογικών ορίων, σαν απόρροια της παρατεταμένης ασιτίας, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τηνεισαγωγή του στην εντατική του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς και την ιατρική τουπαρακολούθηση. Αυτό σημαίνει ότι ο Ν. Ρωμανός κινδυνεύει να εμφανίσει άμεσα και ανεξέλεγκτασοβαρές επιπλοκές που θα επηρεάσουν την καρδιακή, εγκεφαλική και νεφρική του λειτουργία,απειλώντας την ίδια του τη ζωή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6-12-2014
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ   9.30πμ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ  (RHESUSGR)  7 μμ

   

Με μια πρωτοφανή εισαγγελική εντολή, η ελληνική δικαιοσύνη αποποιείται των ευθυνών της,που προκύπτουν από την άρνηση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό, και μετακυλίει την ευθύνη για την τύχη του απεργού πείνας στους θεράποντες ιατρούς,υποδεικνύοντας τους, εμμέσως πλην σαφώς, την πρακτική της υποχρεωτικής σίτισης ή της φαρμακευτικής αγωγής ενάντια στη θέληση του ίδιου. Η σίτιση ή μη, είναι επιλογή του κάθε αγωνιστή και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του, συνεπώς η επιβολή της αποτελεί κατάχρηση εξουσίας από τους λακέδες του συστήματος.

Υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί από εδώ και μπρος, είναι το συμβούλιο της φυλακής που αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και την κοινωνική λειτουργό.

Ο Νίκος αναφέρει ότι «οι νόμοι, εκτός από εργαλεία ελέγχου και καταστολής,αποτελούν ταυτόχρονα και μια διατήρηση ισορροπιών ή αλλιώς αυτό που επιγραμματικά ονομάζουμε κοινωνικά συμβόλαια, αντανακλούν κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και διαμορφώνουν τμηματικά ορισμένες θέσεις διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου.»

Γι αυτό και δεν υπερασπίζεται τη νομιμότητα τους ,αντίθετα απευθύνει έναν πολιτικό εκβιασμόώστε να κερδίσει ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Νίκο Ρωμανό, οι σύντροφοι του ΓιάννηςΜιχαηλίδης (από τις 17/11) Ανδρέας Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης (απο τη 1/12) ξεκινούν απεργία πείνας, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Μέσα σ’ αυτή την ωμή επίθεση του κράτους ενάντια στους φυλακισμένους αγωνιστές η απάντησημας είναι πως στεκόμαστε δίπλα τους και ενισχύουμε ο καθένας από μας με τον τρόπο του τοναγώνα τους. Οργανωνόμαστε και συμμετέχουμε σε δράσεις που στηρίζουν τον αγώνα γιαελευθερία.

“Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μία στοχοπροσηλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα’πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει.”

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ      
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΤΕΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

  Σύνταξη / Επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Πηγή: http://kefaloniaupdate.blogspot.gr/