Παρέμβαση στην Alpha Bank

Παρέμβαση στην Alpha Bank έκαναν σήμερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτοικοι του Πόρου, ο πρόεδρος της περιοχής κ.α. για το θέμα που έχει προκύψει με το κλείσιμο του υποκαταστήματος που αποφάσισε η Τράπεζα για τους χειμερινούς μήνες στον Πόρο.

Δείτε το video του kefaloniapress.gr

Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι μετά από συνέλευση, ψήφισμα και παρουσίαση του προβλήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς προχώρησαν και σε αυτή την κίνηση διεκδικώντας, στη χειρότερη περίπτωση, την λειτουργία του καταστήματος ορισμένες ημέρες της εβδομάδας.

Στο ψήφισμα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι κάτοικοι επικαλούνται την πολύχρονη και επιτυχή συνεργασία με την τράπεζα, την στήριξη των τραπεζών με χρήματα του ελληνικού λαού, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ προειδοποίησαν ότι αν κλείσει το κατάστημα, με δεδομένη την μεγάλη απόσταση από το κεντρικό υποκατάστημα της τράπεζας στο Αργοστόλι, οι περισσότεροι θα αποσύρουν τα χρήματά τους από αυτήν.

Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκε και η απόφαση του Δημοτικό Συμβούλιου το οποίο, μέσω του προέδρου του Μάκη Παπαναστασάτου, προειδοποίησε την τράπεζα ότι ο Δήμος θα επανεξετάσει την πολιτική του απέναντι στην τράπεζα, μία πρόταση που είχε κάνει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στον Πόρο.

Ο πρόεδρος του Ριζοσπαστών Ξανά Μάκης Δημητράτος σχολίασε ότι η συγκεκριμένη τράπεζα έχει το θλιβερό προνόμιο να προκαλεί για πρώτη φορά παρόμοιες αντιδράσεις μέσω της πρακτικής της να «παίρνει τα λεφτά», όπως δήλωσε, «των επαγγελματιών και τουριστών, κατά τους θερινούς μήνες» ενώ αντίθετα, το χειμώνα να τους αφήνει χωρίς τράπεζα.

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος Αργοστολίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα αλλά και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

ΨΗΦΙΣΜΑ Λ.Σ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΕΛΕΙΟΥ – ΠΡΟΝΝΩΝ

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ALPHA Τράπεζας στον Πόρο ήταν ένα ακόμα βήμα στην πορεία υποβάθμισης και αποψίλωσης του τόπου μας από κάθε είδους υπηρεσίες προς τους πολίτες του.
Στην ήδη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι και χωρίς τα ελάχιστα κοινωνικά στηρίγματα από την πλευρά του Κράτους, ήρθε να προστεθεί και η πρόσφατη εξέλιξη, ως το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας.
Είναι γεγονός ότι η λειτουργία της Τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε θετικά στην εμπορική και οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής ,που απέχει πάνω από40χλμ από το κέντρο του νησιού, γι’αυτό και στηρίχτηκε από τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και από την πλειοψηφία των κατοίκων. Επιπλέον όλοι γνωρίζουμε ότι ο τραπεζικός τομέας έχει στηριχτεί πλουσιοπάροχα-σε αντίθεση με την υπόλοιπη κοινωνία- με χρήματα του ελληνικού λαού, κάτι που από μόνο του αυτό θα επέβαλε στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία και .παράλληλα αποτελεί έναν ακόμα λόγο της αντίθεσης μας με τη συγκεκριμένη απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του για λόγους δήθεν οικονομίας.
Ζητάμε από τη Δ/νση της Τράπεζας να επανεξετάσει την απόφαση της και προς αυτή την κατεύθυνση θα προβούμε σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, επιζητώντας άμεση θετική απάντηση.
Αν αυτή δεν υπάρξει δηλώνουμε ότι θα επανεξετάσουμε ΟΛΟΙ μαζί και ο καθένας χωριστά τη στάση μας απέναντι στην τράπεζα, διακόπτοντας τη συνεργασία μαζί της.
Ζητάμε από το Δήμο της Κεφαλονιάς και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να υποστηρίξουν τις ενέργειες μας και να εξαντλήσουν τα μέσα που διαθέτουν, ώστε να υπάρξει θετική έκβαση στο πρόβλημα μας.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα