Στην Κεφαλονιά το Σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σπυρίδωνα

Σύσσωμη η εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία αλλά και δεκάδες πιστοί υποδέχτηκαν το Σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Σπυρίδωνα στο την ώρα που οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες και οι εκκλησίες του νησιού χτυπούσαν πένθιμα.

Παρά την βροχή που έπεσε για λίγα λεπτά αλλά και την μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη της σορού ο κόσμος περίμενε υπομονετικά την επιστροφή του ποιμενάρχη τους στο νησί.  

Παρόντες ήταν ο τοποτηρητής Κεφαλληνίας, Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι βουλευτές, ο διοικητής του νοσοκομείου, κ.α.

Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σπυρίδωνα έφτασε γύρω στις 5:30 μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος και λίγα λεπτά αργότερα ξεκινούσε η πομπή. Στην κορυφή της πομπής ήταν οι Φιλαρμονικές Κεφαλληνίας και της ΚΕΔΗΚΕ, πλήθος ιερέων ενώ ακολουθούσε το όχημα που μετέφερε το σκήνωμα και η πολιτική ηγεσία του νησιού.

Η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου σε κλίμα βαθιάς θλίψης.

Στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αγρύπνια και ολονυχτία ενώ η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Πέμπτη 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Η κηδεία του θα γίνει στον Άγιο Γεράσιμο, ύστερα από δική του επιθυμία.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα