Γιώργος Κουρής: Ο Σαμαράς πρέπει να φύγει

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη είναι η δήλωση που έκανε ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη του κόμματος στην Κεφαλονιά, ο γιατρός Γιώργος Κουρής.

Ο κ. Κουρής αναφέρει τα εξής: «Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Αντώνης Σαμαράς εργάστηκε πολύ για το όνομα και το μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Δεν θα πρέπει αυτό να το ξεχνάμε. Το έργο του αυτό όμως, ας το αξιολογήσει η ιστορία. Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύω επίσης ότι στις τωρινές συνθήκες δεν μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ γι’ αυτό και πρέπει να φύγει»

Μάλιστα λίγο πιο πριν, είχε χαρακτηρίσει την ήττα στις εκλογές βαριά θυμίζοντας παράλληλα την παράδοση που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία και που θέλει τους προέδρους που χάνουν στις εκλογές να θέτουν στη διάθεση των οργάνων του κόμματος (συνέδριο) τις παραιτήσεις τους, αναφέροντας μάλιστα τα παραδείγματα του Κώστα Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάββας Σαββαόγλου σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή τάχθηκε υπέρ της παραμονής του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, αφού όπως είπε, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος αντικαταστάτης στον ορίζοντα.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα